Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas slagveld voor dieren in het verkeer

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 11:12

In Horst aan de Maas zijn vorig jaar de meeste meldingen binnengekomen van doodgereden dieren in het verkeer.

Dat blijkt uit een analyse van meldingen die zijn gemaakt op Waarneming.nl. De cijfers zijn vervolgens door LocalFocus op een rijtje gezet.

Midden- en Noord-Limburg
In Noord- en Midden-Limburg zijn de meeste dieren aangereden, zo blijkt uit de cijfers. Horst aan de Maas voert de lijst aan met 31 doodgereden dieren. Het gaat om 15 vogels en 16 zoogdieren. Roermond volgt op de tweede plek. Daar zijn 30 meldingen (5 vogels, 18 zoogdieren en 7 reptielen of amfibieën) binnengekomen. Op de derde plek staat Venray met 28 meldingen, net voor Weert met 26 meldingen.

De eerste Zuid-Limburgse gemeente vinden we terug op de zevende plek. In Meerssen zijn 22 doodgereden dieren gemeld.

Landelijk
Landelijk gezien vielen er in Hollands Kroon de meeste doodgereden dieren te betreuren. Daar werden maar liefst 185 dode dieren gemeld, waarvan 108 over vogels. Raalte volgt op de tweede plek met 94 meldingen en op plek drie staat Ede met 89 meldingen.

Big five
Vorig jaar kwamen in totaal bijna 6.400 meldingen binnen. In 2016 was dit aantal met zo'n 6.800 het hoogst. In tien jaar tijd werden egels, bunzingen, hazen, uilen en padden het vaakst aangereden. Zij vormen dan ook de 'big five' van dieren die door het verkeer omkomen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen