Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas scheldt opnieuw huur coronamaanden kwijt

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 21:09

De clubs in Horst aan de Maas hoeven de komende maanden hun huur niet te betalen. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

De gemeente scheldt, net als afgelopen jaar, de huur kwijt omdat de clubs door de coronacrisis geen inkomsten hadden.

Zestig verenigingen
Volgens de gemeente huren ongeveer zestig verenigingen, stichtingen en gemeenschappelijke organisaties een accommodatie van de gemeente. De huur wordt kwijt gescholden totdat de accommodaties weer open mogen. Gemeentes kunnen bij de Rijksoverheid een compensatie aanvragen voor het kwijtschelden van de huur aan sportverenigingen. Daar maakt de gemeente Horst aan de Maas gebruik van. Voor de overige verenigingen is zo'n landelijke regeling er niet, maar de gemeente wil geen onderscheid maken.

Financiële uitdaging
Wethouder Han Geurts zet dat de organisaties een grote maatschappelijke rol vervullen in de gemeente. "Veel organisaties staan door extra kosten en minder inkomsten voor een financiële uitdaging. Ik vind het belangrijk dat zij niet omvallen."

Commerciële huurders
De gemeente komt ook commerciële huurders tegemoet. Zij hoeven maar de helft van de huurprijs te betalen. Ook de huren voor de exploitanten en beheerders van gemeenschapshuizen worden kwijtgescholden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen