Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas scheldt huur voor coronamaanden kwijt

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 21:30

De clubs die in Horst aan de Maas gebouwen, sportvelden en kantines van de gemeente huren, hoeven de huur van een paar maanden niet te betalen.

De gemeente scheldt de huur namelijk kwijt voor de periode van februari tot en met mei.

Tegemoetkomen
Daarmee wil de gemeente de gebruikers van de gemeentelijke accommodaties tegemoetkomen, omdat deze clubs vanwege de uitbraak van het coronavirus ook geen inkomsten hadden. De coronapandemie zorgde er namelijk voor dat deze accommodaties verplicht dicht moesten.

Compensatie
Die verplichte sluiting was een gevolg van de coronamaatregelen die de regering trof. Omdat het om een landelijke maatregel gaat, ontvangt de gemeente vanuit het rijk een compensatie voor de gemiste huurinkomsten.

Geen verschil
"Als gemeente willen we geen onderscheid maken tussen sport of bijvoorbeeld cultuur. Daarom hebben we besloten de huur voor alle maatschappelijke organisaties kwijt te schelden", zegt wethouder Han Geurts.

Belangrijk
Volgens de wethouder worden negatieve effecten met dit besluit voor een deel beperkt. "Want juist tijdens de lockdown hebben we gemerkt hoe belangrijk onze verenigingen en stichtingen zijn voor ons sociale netwerk."

Voor commerciële huurders gelden er andere regels. Hier wordt de helft van de huur kwijtgescholden, met daarbij een ruime betalingstermijn.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen