Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas scheldt huur voor coronamaanden kwijt

Geplaatst opdinsdag 15 september 2020 - 21:30

De clubs die in Horst aan de Maas gebouwen, sportvelden en kantines van de gemeente huren, hoeven de huur van een paar maanden niet te betalen.

De gemeente scheldt de huur namelijk kwijt voor de periode van februari tot en met mei.

Tegemoetkomen
Daarmee wil de gemeente de gebruikers van de gemeentelijke accommodaties tegemoetkomen, omdat deze clubs vanwege de uitbraak van het coronavirus ook geen inkomsten hadden. De coronapandemie zorgde er namelijk voor dat deze accommodaties verplicht dicht moesten.

Compensatie
Die verplichte sluiting was een gevolg van de coronamaatregelen die de regering trof. Omdat het om een landelijke maatregel gaat, ontvangt de gemeente vanuit het rijk een compensatie voor de gemiste huurinkomsten.

Geen verschil
"Als gemeente willen we geen onderscheid maken tussen sport of bijvoorbeeld cultuur. Daarom hebben we besloten de huur voor alle maatschappelijke organisaties kwijt te schelden", zegt wethouder Han Geurts.

Belangrijk
Volgens de wethouder worden negatieve effecten met dit besluit voor een deel beperkt. "Want juist tijdens de lockdown hebben we gemerkt hoe belangrijk onze verenigingen en stichtingen zijn voor ons sociale netwerk."

Voor commerciële huurders gelden er andere regels. Hier wordt de helft van de huur kwijtgescholden, met daarbij een ruime betalingstermijn.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen