Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Horst aan de Maas moet overlast schutterij uitleggen

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 12:25

Horst aan de Maas moet beter onderbouwen waarom Schutterij Sint-Jan geen overlast veroorzaakt op haar terrein aan de Kromboschweg in Grubbenvorst. Dat vindt de Raad van State.

Naar aanleiding van een handhavingsverzoek tegen de schutterij stelde Horst aan de Maas in 2013 dat Sint-Jan het Bouwbesluit niet overtreedt.

Motivatie
In het Bouwbesluit staat dat gebruikers van een bouwwerk geen overlast mogen veroorzaken. Volgens de bestuursrechter heeft de gemeente haar standpunt echter niet goed gemotiveerd. Horst aan de Maas krijgt zestien weken de tijd dit te herstellen.

Geluidshinder
Omwonenden spanden een zaak aan tegen schutterij Sint-Jan omdat zij vinden dat die geluidhinder en gevaar voor de veiligheid veroorzaakt. Zo zou een kogel in de tuin van een omwonende zijn beland.

Geen gevaar
De bestuursrechter oordeelt dat geen sprake is van gevaar voor de veiligheid. De schutterij maakt gebruik van oplegsteunen, affuiten en kogelvangers. De Raad van State twijfelt niet aan het juiste gebruik daarvan.

Volgens de rechter is het bovendien terecht dat Horst aan de Maas niet optreedt tegen vermeende geluidsoverlast van de schutterij. In het Activiteitenbesluit Milieubeheer staat immers dat er geen normen bestaan voor geluid veroorzaakt door traditioneel schieten.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bouwvergunning gigastal Grubbenvorst blijft overeind
Geluidsnormen Solar Festival terecht aangescherpt
Varkensvergunning megastal Grubbenvorst blijft overeind
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen