Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas moet overlast schutterij uitleggen

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2015 - 12:25

Horst aan de Maas moet beter onderbouwen waarom Schutterij Sint-Jan geen overlast veroorzaakt op haar terrein aan de Kromboschweg in Grubbenvorst. Dat vindt de Raad van State.

Naar aanleiding van een handhavingsverzoek tegen de schutterij stelde Horst aan de Maas in 2013 dat Sint-Jan het Bouwbesluit niet overtreedt.

Motivatie
In het Bouwbesluit staat dat gebruikers van een bouwwerk geen overlast mogen veroorzaken. Volgens de bestuursrechter heeft de gemeente haar standpunt echter niet goed gemotiveerd. Horst aan de Maas krijgt zestien weken de tijd dit te herstellen.

Geluidshinder
Omwonenden spanden een zaak aan tegen schutterij Sint-Jan omdat zij vinden dat die geluidhinder en gevaar voor de veiligheid veroorzaakt. Zo zou een kogel in de tuin van een omwonende zijn beland.

Geen gevaar
De bestuursrechter oordeelt dat geen sprake is van gevaar voor de veiligheid. De schutterij maakt gebruik van oplegsteunen, affuiten en kogelvangers. De Raad van State twijfelt niet aan het juiste gebruik daarvan.

Volgens de rechter is het bovendien terecht dat Horst aan de Maas niet optreedt tegen vermeende geluidsoverlast van de schutterij. In het Activiteitenbesluit Milieubeheer staat immers dat er geen normen bestaan voor geluid veroorzaakt door traditioneel schieten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bouwvergunning gigastal Grubbenvorst blijft overeind
Geluidsnormen Solar Festival terecht aangescherpt
Varkensvergunning megastal Grubbenvorst blijft overeind
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen