Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Horst aan de Maas maakt declaraties openbaar

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2015 - 17:20

Het gemeentebestuur van Horst aan de Maas maakt alle eigen declaraties openbaar.

Het college van B & W doet dit op aandringen van de gemeenteraad. Een meerderheid van D66, SP en Essentie vindt dat actieve openbaarmaking een teken is van transparantie.

Voorstel
Burgemeester Kees van Rooij gaat een voorstel maken over de wijze van publiceren en legt dat binnenkort voor aan de gemeenteraad. Van Rooij sprak met de raad af dat de gemeente declaraties die te herleiden zijn naar lopende onderhandelingen of vertrouwelijke gesprekken onherkenbaar maakt.

Inzage
In 2011 legde Horst aan de Maas alle declaraties ter inzage bij de balie in het gemeentehuis. Daar stopte de gemeente echter al snel mee toen bleek dat niemand daar gebruik van maakte.

Mark Verheijen
Na berichtgeving over het declaratiegedrag van Mark Verheijen besloot Venlo eind vorige maand alle declaraties van het gemeentebestuur op de eigen website te zetten. Volgens Venlo voorkomt dit een hoop extra werk en discussie. De gemeente is echter nog niet begonnen met publiceren.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gemor binnen VVD neemt toe over aanblijven Verheijen
Intern onderzoek VVD naar Mark Verheijen
De week in beeld: Denk, Door en declaraties
Reactie Rutte op affaire Verheijen stoort VVD-jongeren
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen