Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:19

Boomkweker Henk den Mulder krijgt een betaalde dwangsom van 2500 euro vanwege een protestdoek aan de A73 niet terug.

De gemeente Horst aan de Maas vindt dat het geldbedrag voor de illegale plaatsing van het doek terecht is geïncasseerd. De boomkweker had het protestdoek geplaatst omdat hij tegen de komst van een megastal in Grubbenvorst is.

Excuses
Den Mulder vroeg eind oktober zijn geld terug omdat Horst aan de Maas op advies van de bezwaarschriftencommissie haar excuses aan hem aanbood. De bezwaarcommissie vindt dat de gemeente te weinig oog had voor het feit dat een gerechtelijke uitspraak over de dwangsom door Den Mulder opgevat zou kunnen worden als overwinning. De boomkweker vindt dat Horst aan de Maas hem naar aanleiding van de excuses óók moet terugbetalen.

Rechtmatig
Die conclusie van Den Mulder is volgens de gemeente echter onjuist. Horst aan de Maas stelt dat het handhavend optreden tegen protestdoek ‘Gezondheid eerst Behoud de Parel’ én de invordering van de dwangsom rechtmatig was. De gemeente noemt het jammer dat de kwestie al sinds 2012 voortsleept.

Gemeenteraad
In een reactie op de afwijzing van de gemeente zegt Den Mulder dat hij afwacht of de gemeenteraad de zaak volgende week bespreekt. Anders gaat hij de kwestie aankaarten bij de Nationale Ombudsman.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer gezondheidsklachten door megastallen en boerderijen
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Bezwaar van tafel, zandcentrale in Grubbenvorst komt er
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen