Overslaan en naar de inhoud gaan

Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:19

Boomkweker Henk den Mulder krijgt een betaalde dwangsom van 2500 euro vanwege een protestdoek aan de A73 niet terug.

De gemeente Horst aan de Maas vindt dat het geldbedrag voor de illegale plaatsing van het doek terecht is geïncasseerd. De boomkweker had het protestdoek geplaatst omdat hij tegen de komst van een megastal in Grubbenvorst is.

Excuses
Den Mulder vroeg eind oktober zijn geld terug omdat Horst aan de Maas op advies van de bezwaarschriftencommissie haar excuses aan hem aanbood. De bezwaarcommissie vindt dat de gemeente te weinig oog had voor het feit dat een gerechtelijke uitspraak over de dwangsom door Den Mulder opgevat zou kunnen worden als overwinning. De boomkweker vindt dat Horst aan de Maas hem naar aanleiding van de excuses óók moet terugbetalen.

Rechtmatig
Die conclusie van Den Mulder is volgens de gemeente echter onjuist. Horst aan de Maas stelt dat het handhavend optreden tegen protestdoek ‘Gezondheid eerst Behoud de Parel’ én de invordering van de dwangsom rechtmatig was. De gemeente noemt het jammer dat de kwestie al sinds 2012 voortsleept.

Gemeenteraad
In een reactie op de afwijzing van de gemeente zegt Den Mulder dat hij afwacht of de gemeenteraad de zaak volgende week bespreekt. Anders gaat hij de kwestie aankaarten bij de Nationale Ombudsman.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer gezondheidsklachten door megastallen en boerderijen
Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Bezwaar van tafel, zandcentrale in Grubbenvorst komt er
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen