Overslaan en naar de inhoud gaan

Horrorclown niet welkom op Freaky Friday in Nederweert

Geplaatst opdonderdag 13 oktober 2016 - 21:35

Om ‘ellende’ te voorkomen heeft de ondernemersvereniging Nederweert, die vrijdag spooktocht Freaky Friday in het centrum van het dorp houdt, besloten geen horrorclown bij het evenement toe te laten.

Dat meldt De Limburger in de krant van vrijdag.

Tumult
De ondernemersvereniging heeft daartoe besloten na alle tumult rond killerclowns in het land. Killerclowns duiken plotseling op en jagen kinderen en volwassenen de stuipen op het lijf door met motorzagen en grote messen te zwaaien. Killerclown hebben op diverse plekken in het land tot grote onrust geleid.

'Mafkezen'
Stephan Rikmanspoel, die als horrorclown in Nederweert zou acteren, is niet blij met het besluit. "Die 'mafkezen' die als killerclowns opduiken helpen mijn hobby om zeep", stelt hij. "Bovendien zorgen ze voor een slecht imago van clowns als Ronald McDonald."

Ophef
Organisatoren van andere Halloweenevenementen, zoals Toverland in Sevenum en Horror Nights in Brunssum, laten zich niks gelegen liggen aan de landelijke ophef en laten gewoon horrorclowns toe op hun evenement. Horror Nights maakt er zelfs reclame mee, om het evenement een nog schrikaanjagender imago mee te geven.

Lees ook:
- Vloggers liften nog even mee op horrorclown-hype
​- Politie krijgt melding van horrorclown in Landgraaf

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Foto's helpen bij weren horrorclowns in Nederweert
Alleen schattige clowns in Toverland tijdens Halloween
Horrorclown Toverland helpt meisje van clownsangst af
Grrrriezelen! Steeds meer Halloween in Limburg
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen