Overslaan en naar de inhoud gaan

Horecavereniging: 'Niet burgerlijk ongehoorzaam worden'

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 17:00

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept horecaondernemers andermaal op om niet burgerlijk ongehoorzaam te zijn.

Dit volgt op de oproep van tientallen ondernemers door het land om op 17 januari de deuren van de cafés en restaurants tegen de regels in weer open te gooien. Alleen al in Limburg spelen 1200 ondernemers met die gedachte, zo bleek woensdag.

Lees ook: Opstandige horecabedrijven gaan 17 januari open

Juiste inspanning
Volgens de branchevereniging is het, met de juiste inspanning van het kabinet, evengoed mogelijk om horecazaken uiterlijk op 12 januari volgens de regels weer te openen.

Ongehoorzaam
Horecabedrijven in vijftig steden en regio's kondigden aan op 17 januari weer open te gaan, zelfs als dat niet mag. De ondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Zij zeggen niet anders te kunnen dan ongehoorzaam te zijn omdat ze op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft.

Aangesloten
Onder meer in Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Sittard-Geleen, Heerlen, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen en Alkmaar hebben horecabedrijven zich bij de actie aangesloten. Volgens een KHN-woordvoerder komt het bericht van een aantal zeer betrokken KHN-leden. De groep die op omvallen staat wordt volgens de branchevereniging ook steeds groter.

Onverantwoord
"Hoewel we als KHN-landelijk begrip hebben voor de situatie, vinden we het onverantwoord om op te roepen tot dingen die tegen de wet ingaan. De actie om op 17 januari desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn die wij vanuit KHN landelijk voeren, ondanks alle begrip", zo klinkt het. Verder zegt KHN het signaal naar Den Haag dat van de actie uitgaat wel te ondersteunen.

Beroep op kabinet
KHN doet andermaal een klemmend beroep op het kabinet, om zo snel mogelijk met toezeggingen voor aanvullende steun te komen en met de horeca mee te werken richting een verantwoorde opening uiterlijk 12 januari. Volgende week komt KHN-landelijk met een eigen landelijke actie om deze roep te ondersteunen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen