Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca Zuid-Limburg moet zelf coronabewijs controleren

Geplaatst opvrijdag 24 september 2021 - 15:47

Burgemeesters in Noord- en Zuid-Limburg laten de verantwoordelijkheid voor het controleren van het coronatoegangsbewijs (CTB) bij de horecaondernemers en -eigenaren. Gemeenten gaan vanaf dit weekend vooral steekproefsgewijs controleren.

Dat besloten vrijdagmorgen de burgemeesters van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, waar zestien gemeenten deel van uitmaken.

Overal naar binnen
Dit weekend worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Iedereen met een coronabewijs heeft vanaf zaterdag toegang tot de horeca, de kunst- en cultuursector en (sport)evenementen.

Grote drukte
Gemeenten delen niet meteen een boete uit bij een overtreding.
Coronahandhavers worden met name ingezet op plekken of evenementen waar grote drukte wordt verwacht.

Negeren
Ondernemers die hebben aangekondigd uit protest de regels te negeren, moeten volgens de Zuid-Limburgse burgemeesters wel rekenen op controle. In die gevallen blijft het niet bij een waarschuwing.

Noord-Limburg
Het is niet bekend of gemeenten in Noord-Limburg steekproeven gaat uitvoeren of ondernemers gaat controleren die de coronaregels negeren.

CTB
Als toegangsbewijs gelden een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs, of een herstelbewijs dat aantoont dat iemand hersteld is van het coronavirus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen