Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca vindt kleine versoepeling van terras 'helemaal niks'

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 17:43

Het plan om de terrassen vanaf volgende week tussen 12:00 een 18:00 uur weer te openen, kan op weinig enthousiasme rekenen bij de Limburgse horeca.

"Dit voorstel is helemaal niks", zegt Guido Kreutzer, voorzitter van de Limburgse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland bij L1 Vandaag op L1 Radio.

Handhaving
"De terrassen gaan dus open ná het koffie-uurtje, maar voordat mensen willen eten. De belangrijkste momenten loop je als horecaondernemer mis, want je moet het vooral van het eten hebben." Kreutzer ziet ook problemen met de handhaving. "Verwacht je nou echt dat mensen die 's middags gezellig op het terras hebben gezeten, om vijf voor zes thuis een boek gaan lezen? Daar krijgen de handhavers ook nog een flinke klus aan."

Kreutzer is bang dat met het heropenen van de terrassen de problemen met drukte op pleinen en in parken niet zijn opgelost. "Als het lekker weer is, kopen mensen net als nu een hapje en een drankje bij de supermarkt en dan maken ze het zelf gezellig. Zonder toezicht."

Vierkante meters
Koninklijke Horeca Nederland blijft hameren op volledige heropening, binnen de beperkingen die het zelf afgelopen najaar al heeft voorgesteld. "Net zoals winkels kunnen wij ook het aantal klanten laten afhangen van het aantal vierkante meters. Dat hebben we al allemaal geregeld. Dat willen we en dat kunnen we."

Oranjedag 538
De voorstellen die KHN de afgelopen maanden heeft gedaan om veilig weer open te kunnen, lijken vooralsnog weinig weerklank te vinden in Den Haag. Toch voelt Kreutzer zich geen roepende in de woestijn. "Met kleine stapjes komen we er wel. Een lichtpuntje is bijvoorbeeld ook dat het Oranjedag 538-testfestival in Breda maandag is afgeblazen. Voor de horeca was dat niet te verkroppen: een festival met duizenden mensen voor je deur, terwijl alle cafés en restaurants dicht zijn. Gelukkig is daar nu een streep door gezet, ook na lobby vanuit de horeca."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen