Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca Venlo: eerst binnenstad, dan kazerneterrein

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 17:12

De Koninklijke Horeca afdeling Venlo hamert erop dat het kazerneplan niet ten koste mag gaan van de aanpak van de Venlose binnenstad.

"We begrijpen dat Venlo nu er een serieuze partij is het kazerneterrein wil ontwikkelen, maar we missen daarin de plannen voor de binnenstad", zegt voorzitter Louis Klaassens tegen De Limburger.

Potentie
"Verschillende experts zoals planoloog Jos
Gadet hebben zich in het recente verleden gebogen over de Venlose binnenstad en kwamen allen tot de conclusie dat Venlo veel potentie heeft, maar dat er nog flink wat moet gebeuren. Maar daar hebben we bij de presentatie van de kazerneplannen niets meer over gehoord. Beide zaken zijn in onze ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden", zegt Klaassens.

Garanties
Het kazerneplan mag in de ogen van Koninklijke Horeca afdeling Venlo niet worden uitgevoerd zolang er geen garanties voor de aanpak van de binnenstad komen, zo staat te lezen in een schriftelijke verklaring.

Lees ook: Venlose ondernemers blij met kazerneplannen

Kabelbaan
De horecaondernemers zijn ook sceptisch over de kabelbaan die het kazerneterrein met de Venlose binnenstad moet verbinden. "Alleen wanneer er daadwerkelijk een exploitant voor die kabelbaan wordt gevonden is dat een serieuze optie", zegt Klaassens. De gemeente heeft zich verplicht zorg te dragen voor de komst van die kabelbaan en zoekt inderdaad een ondernemer die als exploitant aan de slag wil gaan.

"Een kabelbaan die door de gemeente wordt gebouwd en geëxploiteerd is utopisch. De gemeente kan al geen parkeergarage onderhouden, laat staan een kabelbaan."

Lees ook: Plan voor kabelbaan over Maas in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan
Exploitanten staan in de rij voor kabelbaan Venlo
Exploitanten durven risico bouw kabelbaan niet aan
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen