Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca Venlo: eerst binnenstad, dan kazerneterrein

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 17:12

De Koninklijke Horeca afdeling Venlo hamert erop dat het kazerneplan niet ten koste mag gaan van de aanpak van de Venlose binnenstad.

"We begrijpen dat Venlo nu er een serieuze partij is het kazerneterrein wil ontwikkelen, maar we missen daarin de plannen voor de binnenstad", zegt voorzitter Louis Klaassens tegen De Limburger.

Potentie
"Verschillende experts zoals planoloog Jos
Gadet hebben zich in het recente verleden gebogen over de Venlose binnenstad en kwamen allen tot de conclusie dat Venlo veel potentie heeft, maar dat er nog flink wat moet gebeuren. Maar daar hebben we bij de presentatie van de kazerneplannen niets meer over gehoord. Beide zaken zijn in onze ogen onlosmakelijk met elkaar verbonden", zegt Klaassens.

Garanties
Het kazerneplan mag in de ogen van Koninklijke Horeca afdeling Venlo niet worden uitgevoerd zolang er geen garanties voor de aanpak van de binnenstad komen, zo staat te lezen in een schriftelijke verklaring.

Lees ook: Venlose ondernemers blij met kazerneplannen

Kabelbaan
De horecaondernemers zijn ook sceptisch over de kabelbaan die het kazerneterrein met de Venlose binnenstad moet verbinden. "Alleen wanneer er daadwerkelijk een exploitant voor die kabelbaan wordt gevonden is dat een serieuze optie", zegt Klaassens. De gemeente heeft zich verplicht zorg te dragen voor de komst van die kabelbaan en zoekt inderdaad een ondernemer die als exploitant aan de slag wil gaan.

"Een kabelbaan die door de gemeente wordt gebouwd en geëxploiteerd is utopisch. De gemeente kan al geen parkeergarage onderhouden, laat staan een kabelbaan."

Lees ook: Plan voor kabelbaan over Maas in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan
Exploitanten staan in de rij voor kabelbaan Venlo
Exploitanten durven risico bouw kabelbaan niet aan
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen