Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca rekent niet op een vrolijk kerstfeest

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 15:42

De donkere dagen voor kerst zouden met kerst nog wat duisterder kunnen zijn voor de horeca. Het kabinet maakte dinsdag bekend dat de coronamaatregelen nog zeker tot december van kracht zijn.

Restauranthouder Michelle van de Meerakker uit Stramproy legt de kerstmenukaart voorlopig terug in de kast.

Strop
"Er hadden zich al tientallen gasten ingeschreven, maar nu is er een hele grote kans dat het niet doorgaat", zegt ze. Dus dreigt een nieuwe strop voor haar restaurant het Nieuwe Vosseven in Stramproy. Van de Meerakker en haar man verzorgen inmiddels afhaalmenu's en diverse drankproeverijen, maar die leveren lang niet genoeg op. "Dan heb je het niet eens over 30 procent van de normale omzet."

Nekslag
Ze is blij met het nieuwe financiële steunpakket van het kabinet, maar dat is volgens haar nooit voldoende. Dat beaamt ook Giana Vaes, die twee restaurants in het centrum van Panningen heeft. "Naast de drie steunpakketten krijgt de horeca landelijk 40 miljoen euro extra. Dat is een mooi bedrag, maar er zullen zeker ondernemers zijn die tussen wal en schip vallen. Daar maak ik me zorgen over", zegt Vaes. Volgens haar kan het missen van de kerstdrukte de nekslag zijn voor verschillende horecazaken. "Niet alleen de twee kerstdagen zijn druk, de hele week zitten de restaurants dan goed vol. Dat ze nu die extra centen gaan missen, kan wel een funest zijn voor velen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen