Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca en winkels Valkenburg vanaf 10:00 uur open

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 7:04

Horeca en winkels in Valkenburg openen vrijdag om 10:00 uur hun deuren. Tot 16:00 uur zijn mensen welkom voor een hapje, drankje of om te shoppen.

Burgemeester Daan Prevoo ziet de opening als een demonstratie tegen de lockdown, en dat is volgens de burgemeester een grondrecht. Hij vindt klanten ook "sympathisanten die hun solidariteit met de demonstratie laten blijken en ook dat mag,"

Mondkapje en anderhalve meter
Hij gaat dan ook niet ingrijpen. Er komen volgens hem geen waarschuwingen, laat staan een boete, mits deelnemers zich aan de coronaregels houden, dus 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. "En ja, dat mondkapje mag er af als je aan een tafeltje zit om een kopje koffie te drinken", aldus Prevoo.

Lees ook: Valkenburg ziet opening horeca en winkels als demonstratie

Schot voor de boeg
Valkenburg wil nog vóór de persconferentie vrijdagavond alvast een schot voor de boeg geven: het water staat de ondernemers tot aan de lippen, temeer omdat ze behalve van corona ook te lijden hadden van de watersnood in juli.

Horeca corona lockdown protest Maastricht 13 jan 2022
Protestplakkaat tegen de lockdown op een Maastrichtse horecazaak
Foto: Jean-Pierre Geusens

Zaterdag
In veel andere gemeenten kondigden winkels en horecazaken aan om zaterdag te protesteren tegen de lockdown, al zijn die acties gedeeltelijk weer achterhaald. Naar verwachting maakt het kabinet vrijdagavond bekend dat winkels met beperkingen weer open mogen, al blijven horeca en cultuursector nog op slot.

Lees ook: Veel winkels openen zaterdag hun deuren, lockdown of niet

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen