Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca en motorcross taboe op park in Stein

Geplaatst opvrijdag 12 december 2014 - 7:42

Horeca en motorcross zijn taboe in het Steinse Heidekamppark.

Burgemeester en Wethouders hebben verzoeken om in het groengebied een horecapunt te vestigen en er een motorcrosswedstrijd te houden afgewezen.

Openklapbare zeecontainer
De Steinse kapster Pascale Netto had met haar dochter Nina toestemming gevraagd er een horecapunt uit te baten in de vorm van een openklapbare zeecontainer met een terras. Zij vindt het een gemiste kans, ook voor de bezoekers van het Heidekamppark. "Dat is nog niet klaar en wij zien daar veel meer mogelijkheden. In het gebied is nog geen rustpunt. Er komen wandelaars, fietsers en sporters, die dan bij ons een consumptie en iets van de kleine kaart zouden kunnen nuttigen", zegt Petto.

Teleurstelling
Zeker zo groot is de teleurstelling bij de Motor Cross Club Stein, die graag een keer per jaar in het gebied een tweedaagse crosswedstrijd wil organiseren in het kader van het Nederlands kampioenschap. Dat deed de club tot dusver op een terrein (Oud Vaer) in Elsloo, maar dat is vanwege ontwikkelingen rond de Grensmaas niet meer beschikbaar. "We zoeken al 2,5 jaar samen met de gemeente naar een alternatieve plek en hebben diverse lokaties bekeken. Milieuwetgeving wordt steeds strenger en overal was wel iets waarom crossen niet kon. Een stuk grond achter de firma Bag aan de Heidekampweg was de allerbeste oplossing", zegt Theo Vaessen van de club.

Die telt nu honderd leden maar Vaessen voorziet een forse daling en wellicht het einde van de club nu nergens een wedstrijd gehouden kan worden.

Wethouder Danny Hendrix (DOS, natuur en landschap) betreurt het dat een Steinse club met een fraaie historie in de problemen komt. Maar het park biedt volgens hem geen uitweg, Woensdag gaat hij de vereniging zelf uitleg geven over het besluit van de gemeente.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stein is het zat en vervangt prullenbakken niet meer
voetbal jeugd jongens
Advocaat verdachten kamp: 'het waren gewoon spelletjes'
In Sittard-Geleen is plek voor 175 extra hotelkamers
Bierbrouwerij Stein eert spuitgasten met blusbier
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen