Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca en CDA vrezen dat Weerter kermis te druk wordt

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 19:39

Horecaondernemers en het CDA vrezen dat het tijdens de kermis te druk wordt bij de horeca in de Weerter binnenstad. De partij wil daarom de binnenstad omvormen tot een evenemententerrein, waardoor er buitentaps in de stad mogen staan die de drukte kunnen opvangen.

Vanwege de coronamaatregelen mag er namelijk maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd op de drie kermispleinen zijn. Het CDA en ondernemers die de partij sprak denken dat het wachtende kermispubliek neerstrijkt bij de horeca die de drukte niet aankunnen.

Lees ook: Grootste kermis van Limburg gaat in afgeslankte vorm door

Meer ruimte
"Dat brengt risico's op incidenten met zich mee", schrijft de politieke partij. Als de binnenstad een evenemententerrein wordt, mogen daar buitentaps maar ook meer tafels en stoelen worden neergezet. Ook kan de openingstijd dan worden verlengd tot 01:00 uur.

Niet in lijn met regels
Het voorstel is niet in lijn is met de regels van de overheid en de Veiligheidsregio. Het CDA wil namelijk geen coronapas, terwijl dit op een evenemententerrein wel verplicht is voor alle bezoekers. "Toch zijn wij van mening dat een afweging moet worden gemaakt om het risico op besmettingen en het risico voor de openbare orde en veiligheid van de kermis in de gekozen vorm tot een minimum te beperken."

Festival
De Nieuwe Markt in de binnenstad is tijdens de kermis al een evenemententerrein, waar vier dagen lang een festival plaatsvindt voor 2.500 bezoekers. Hier gelden de coronaregels voor evenementen. Het plan hiervoor is in anderhalve week in elkaar gezet en goedgekeurd. "Uit gesprekken met de gemeente kwam gewoon naar voren dat het gekkenhuis wordt qua drukte. Er was behoefte aan een grotere locatie waar mensen kunnen feesten, om zo de drukte beter te spreiden", vertelt Raymond Houben, medeorganisator en eigenaar van café De Brouwer in Weert. Hij is ook gemeenteraadslid voor Weertlokaal.

Hoe de kermis er dit jaar precies uit gaat zien, wordt dinsdag bekend tijdens een persconferentie van de gemeente Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen