Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca centrum Valkenburg weer open, met een dubbel gevoel

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 18:48

De horeca in het door wateroverlast getroffen deel van Valkenburg mag weer open. Dat is een opsteker, maar niet voor iedereen. "Een straat verderop is het nog een hoop ellende."

Na de overstromingen twee weken geleden ging het centrum van Valkenburg grotendeels op slot. Dat was nodig om puinruimers en hulpverleners alle ruimte te geven hun werk te doen en om ramptoeristen te weren. Maar nu de grootste rotzooi is opgeruimd, is dat niet meer nodig. Burgemeester Daan Prevoo: ''De gasten komen weer. Dat is heel hoopvol en geeft nieuwe energie."

Video L1

Nog een hoop ellende
Veel horecazaken in het centrum hadden niet of nauwelijks schade van het hoge water. Ze zijn blij dat ze weer open kunnen, na een gedwongen sluiting van twee weken. Maar het gevoel is wel dubbel, vertelt Martijn van Oerle van Pub 13-i: "Blij dat we open zijn, maar in je achterhoofd hou je toch dat er een straatje verderop nog een hoop ellende is."

Schuldig
Ray Scharis van Le Bistro, die met zijn zaak pal naast het nu nog afgesloten gebied zit, vertelt een soortgelijk verhaal: "Je voelt je een beetje schuldig tegenover de anderen van de straat natuurlijk. Wij zijn open en zij zijn nog keihard aan het werk om alle puinzooi op te ruimen."

Toch is het goed om weer open te gaan, omdat de ramp anders nog groter zou worden dan ie nu al is. Burgemeester Prevoo: "De ramp is de tweede ramp, want we hebben ook nog de coronacrisis natuurlijk."

Omzetderving
Horecaondernemer Martijn van Oerle beaamt dat. "Ik ben pas drie jaar hier bezig met de zaak. Door corona ben ik tien maanden dicht geweest. We hebben weliswaar geen schade van het water gehad, maar wel een hoop omzetderving. Je wilt weer vooruit. Dat is een beetje het dubbele. We hebben het geluk dat we nu weer open mogen. Dat is ook goed voor Valkenburg. Iedereen straalt dat uit, zelfs de getroffen ondernemers. Die zeggen ook: ga alsjeblieft open. Daarbij zijn heel veel toeristen nog hier, die moeten ook ergens naartoe."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen