Overslaan en naar de inhoud gaan

Horeca breidt uit in coronatijd door spelletjes aan tafel

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 16:44

Een horecazaak draaiende houden tijdens de coronacrisis vergt een heleboel creativiteit, weet ook horeca-ondernemer Kevin Wijmans uit Venlo.

In deze tijd moeten uitbaters creatief ondernemen en daar is Wijmans een voorbeeld van. De eigenaar van Bonaparte, Scala, John Doe kreeg vanaf 1 juni te maken met strengere coronaregels.

Nieuwe ideeën
Zo moeten gasten altijd anderhalve meter afstand tot elkaar houden, hebben ze een vaste zitplaats en leven de hygiënemaatregelen na. Ook voor Wijmans was dit op het begin een beetje 'vreemd'. "Dit is het tijdelijke normaal, wij hebben geen andere keuze. Wij zijn bijna drie maanden dicht geweest en dat je in een andere situatie opengaat is even wennen. Gemengde gevoelens over deze manier van werken zijn er zeker, maar het brengt ook iets positiefs mee. We hebben heel veel nieuwe ideeën opgedaan waar we in de toekomst gebruik van willen maken."

Spellen
Wijmans zocht naar een manier om het doordeweekse uitgaansleven voor studenten bij John Doe aantrekkelijker te maken. Door deze 'nieuwe' manier van werken, wil de uitbater het zittend borrelen erin houden. "De drankenkaart hebben we helemaal omgegooid en gasten kunnen aan tafel diverse spellen spelen. Denk aan kaartspellen, het populaire krokodillenspel en radje draaien. Ook voor een x-bedrag koop je dranktegoed en reserveer je een tijdvak. In de praktijk is gebleken dat dit wél aanslaat."

Samen met zijn partner Eefke Trepels begint hij half oktober met café Bruxelles; een tapasbar en -restaurant aan de Parade in Venlo.

Ervaring
Hoewel Wijmans met zijn jarenlange horeca-ervaring aan een nieuw avontuur begint, ziet hij het niet als een risicovol besluit. "Over iedere stap is goed nagedacht en wij hebben in deze vreemde tijd veel geleerd van de situaties bij John Doe en Bonaparte", zegt de uitbater.

Kritisch
Mede dankzij de nodige ervaring van de afgelopen tijd geeft het Wijmans vertrouwen om een nieuwe zaak te openen. "We leven in een onzekere tijd, maar ook in deze tijd kun je een zaak openen. We moeten kritisch blijven en onze eigen cijfers constant blijven monitoren. Ook vanuit een strategisch punt halen wij ons voordeel hier uit. Café Bruxelles ligt schuin tegenover Bonaparte. Bij eventueel plaatsgebrek kunnen wij gasten over en weer sturen, maar ook bij toekomstige evenementen op de Parade biedt het meer mogelijkheden."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen