Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoop voor Molukse kerk in Venlo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 21:16

Het tij is nog niet gekeerd voor het Molukse kerkgebouw in Venlo maar hoop is er wel. Na een spoedbijeenkomst lijkt de gemeenschap de schouders er onder te zetten.

Ook hebben zich sponsoren gemeld om het noodlijdende gebouw op te knappen. Een werkgroep van de Eben Haëzerkerk aan de Albatrosstraat luidde onlangs de noodklok.

Lees ook: Sluiting dreigt voor Molukse Kerk Venlo

In beweging
Het gebouw uit de jaren zeventig moet zeker voor een ton gerestaureerd worden. Een betrokken achterban is belangrijker dan stenen vindt de werkgroep. De spoedbijeenkomst heeft volgens de kerkleden duidelijk gemaakt dat een gedeelte van de Molukse gemeenschap in beweging is gekomen en wil doorpakken.

Vijftigjarig jubileum
De ambitie is om een beheerstichting op te richten. Het gebouw is nu nog in bezit van de landelijke Kerk Voogdij Raad. In 2021 zou de Eben
Haëzerkerk in handen van de stichting moeten zijn. De kerk viert dan haar vijftigjarig jubileum.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen