Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoop voor Molukse kerk in Venlo

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 21:16

Het tij is nog niet gekeerd voor het Molukse kerkgebouw in Venlo maar hoop is er wel. Na een spoedbijeenkomst lijkt de gemeenschap de schouders er onder te zetten.

Ook hebben zich sponsoren gemeld om het noodlijdende gebouw op te knappen. Een werkgroep van de Eben Haëzerkerk aan de Albatrosstraat luidde onlangs de noodklok.

Lees ook: Sluiting dreigt voor Molukse Kerk Venlo

In beweging
Het gebouw uit de jaren zeventig moet zeker voor een ton gerestaureerd worden. Een betrokken achterban is belangrijker dan stenen vindt de werkgroep. De spoedbijeenkomst heeft volgens de kerkleden duidelijk gemaakt dat een gedeelte van de Molukse gemeenschap in beweging is gekomen en wil doorpakken.

Vijftigjarig jubileum
De ambitie is om een beheerstichting op te richten. Het gebouw is nu nog in bezit van de landelijke Kerk Voogdij Raad. In 2021 zou de Eben
Haëzerkerk in handen van de stichting moeten zijn. De kerk viert dan haar vijftigjarig jubileum.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen