Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoop slinkt bij Van Helvert: niet genoeg voorkeurstemmen

Geplaatst opvrijdag 19 maart 2021 - 21:16

Martijn van Helvert heeft er weinig fiducie meer in dat hij dankzij voorkeurstemmen alsnog de Tweede Kamer in kan voor het CDA.

Met een enthousiaste persoonlijke campagne probeerde Van Helvert via voorkeurstemmen alsnog verkozen te worden tot het parlement, ondanks zijn nagenoeg onverkiesbare 25ste plaats op de CDA-lijst.

Erg lastig
De uit Susteren afkomstige politicus heeft daarvoor zo'n 17.000 stemmen nodig, maar dat aantal noemt Van Helvert zelf vrijdagnamiddag 'erg lastig.' De persoonlijke stemmen in Maastricht zijn nog niet bekend, maar de teller staat zonder Maastricht op ruim 13.200, lang niet genoeg voor een voorkeurszetel dus. "We hebben een flinke tik gekregen. Stevig balen", twitterde Van Helvert donderdag al.

Lees ook: Martijn van Helvert: 'Gigantisch teleurgesteld'

2017 wel
Van Helvert werd bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 ook met voorkeurstemmen gekozen. Als nummer 16 op de lijst kreeg hij toen ruim 19.000 stemmen. Het Limburgse Kamerlid hield zich de afgelopen vier jaar bezig met buitenlandse zaken, landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Lijsttrekker
Afgelopen zomer deed Van Helvert nog een ambitieuze gooi naar het lijsttrekkerschap, toen het CDA aankondigde de nieuwe lijstaanvoerder door de partijleden te laten kiezen. Toen bleek dat de Limburger op weinig steun kon rekenen, trok Van Helvert zich terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen