Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoop op doorstart voor nachtcafé 'Alla' in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 6:42

Curator Michiel Rompelberg streeft naar een doorstart van het failliete café Alla aan de Leliestraat in Maastricht.

Als het lukt om de inkomsten van het onder studenten zeer populaire nachtcafé veilig te stellen, kan de zaak de deuren donderdagavond alweer openen. Voorwaarde is wel dat de rechter-commissaris daar nadrukkelijk toestemming voor verleent.

Verkocht
De panden aan de Leliestraat waren eigendom van Allebonneur BV. Het café op de benedenverdieping was verhuurd aan Allebonneur Beheer BV van Fred Leenders, in de kamers erboven wonen studenten. Op last van de Belastingdienst werden de panden onlangs openbaar verkocht.

500.000 euro
De opbrengst van die openbare verkoop viel tegen, constateert Rompelberg. De panden waren vooraf getaxeerd op twee miljoen, maar leverden uiteindelijk slechts vijf ton op. Te weinig om de schuld bij de belastingen weg te poetsen. Daarom vroeg de Belastingdienst het faillissement van Allebonneur Beheer BV de exploitant van het nachtcafé aan. De rechtbank sprak dat deze week uit, waarop de zaak de deuren moest sluiten.

Studenten
Rompelberg wil het café zo snel mogelijk heropenen. "De tent is vooral populair bij studenten", legt hij uit. "Als het nachtcafé drie weken dicht blijft, zoeken die iets anders, en een horecazaak zonder klandizie is helemaal niks waard."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Einde van Maastrichts minicafé In de Moriaan nabij
Schuld Maastrichts minicafé In de Moriaan rond 75.000 euro
Pleidooi voor behoud populair nachtcafé in Maastricht
Politie doet inval bij Maastrichtse dansclub Alla
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen