Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoop op doorstart voor nachtcafé 'Alla' in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 mei 2016 - 6:42

Curator Michiel Rompelberg streeft naar een doorstart van het failliete café Alla aan de Leliestraat in Maastricht.

Als het lukt om de inkomsten van het onder studenten zeer populaire nachtcafé veilig te stellen, kan de zaak de deuren donderdagavond alweer openen. Voorwaarde is wel dat de rechter-commissaris daar nadrukkelijk toestemming voor verleent.

Verkocht
De panden aan de Leliestraat waren eigendom van Allebonneur BV. Het café op de benedenverdieping was verhuurd aan Allebonneur Beheer BV van Fred Leenders, in de kamers erboven wonen studenten. Op last van de Belastingdienst werden de panden onlangs openbaar verkocht.

500.000 euro
De opbrengst van die openbare verkoop viel tegen, constateert Rompelberg. De panden waren vooraf getaxeerd op twee miljoen, maar leverden uiteindelijk slechts vijf ton op. Te weinig om de schuld bij de belastingen weg te poetsen. Daarom vroeg de Belastingdienst het faillissement van Allebonneur Beheer BV de exploitant van het nachtcafé aan. De rechtbank sprak dat deze week uit, waarop de zaak de deuren moest sluiten.

Studenten
Rompelberg wil het café zo snel mogelijk heropenen. "De tent is vooral populair bij studenten", legt hij uit. "Als het nachtcafé drie weken dicht blijft, zoeken die iets anders, en een horecazaak zonder klandizie is helemaal niks waard."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Einde van Maastrichts minicafé In de Moriaan nabij
Schuld Maastrichts minicafé In de Moriaan rond 75.000 euro
Jules Maastricht, studentenservicebureau
Studentenservicebureau Jules failliet verklaard
Studenten service bureau Jules studentenbureau Maastricht
'Studentenservicebureau Jules vraagt faillissement aan'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen