Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoondervel wint het LVK 2021

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2021 - 23:22

Hoondervel heeft vrijdagavond het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) gewonnen.

Met het liedje Dorst is baeter mit vrunj won het gezelschap uit Haelen de Bertha Paulissen-trofee.

Video: L1

Tweede en derde
Het Susterse duo Spik & Span, dat vorig jaar won, werd tweede met Paaf Alaaf. De Kloomp uit Meerssen is met het nummer De Kloomp Groet op de derde plek geëindigd.

Lees ook: Kijk hier de LVK-finale terug

Eerdere winnaar
Hoondervel stond al zes keer in de LVK-finale. In 2019 gingen ze ook al eens met de overwinning aan de haal. Destijds met het nummer Groete oet de fieesttent.

Eindstand LVK 2021
Foto: L1

Corona
Vanwege de coronavirus was de 45ste LVK-finale een andere dan we gewend zijn van het liedjesfestijn. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in de Muziekgieterij in Maastricht opnames voor de LVK-finale werden gemaakt van de artiesten. Uiteindelijk is besloten om een uitzending te maken op basis van hun ingezonden clips. Daarnaast was er ook geen publiek aanwezig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen