Overslaan en naar de inhoud gaan

Hooligans van Limburgse clubs betrokken bij vechtpartijen

Geplaatst opzondag 9 oktober 2016 - 18:41

Hooligans van onder meer Roda JC, Fortuna Sittard, MVV, Feyenoord en het Belgische Standard Luik ontmoeten elkaar geregeld op het platteland of in bossen voor knokpartijen.

In het geheim hebben de laatste jaren tientallen van deze freefights plaatsgevonden.

Confrontatie
Daarbij kiezen de vechtersbazen er nadrukkelijk voor weg te blijven van de camera's in en rond voetbalstadions. Dat meldt Nieuwsuur zondagavond. Onder het motto 'minimale pakkans, maximale confrontatie' kiest de harde kern voor plekken in de natuur.

Voetbalhooligans willen in het tv-programma weinig kwijt over de freefights, maar ontkennen niet dat ze plaatsvinden.

Onwenselijk
Frank Paauw, die in de Raad van Korpschefs de portefeuille voetbal voor zijn rekening neemt, is op de hoogte van de matpartijen: "Onder de radar vindt dit nog steeds veelvuldig plaats." De Rotterdamse politiebaas vindt dat hoogst onwenselijk.

Blote handen
De Nationale Politie tolereert ze niet, ook al wordt doorgaans met blote handen gevochten, zonder wapens en op plaatsen waar niemand het merkt. Begin dit jaar kondigde Paauw aan dossiers te gaan aanleggen van de leiders van de harde kern, om ze harder aan te kunnen aanpakken.

Uitlaatklep
Maar de voetbalhooligans kunnen ook wat leren van dit soort gevechten, vindt hoogleraar klinische psychologie Jan Derksen. "Zo'n weiland waar ze niemand lastigvallen en niks kapot kunnen maken is eigenlijk een heel goede oplossing", zegt hij op de website van Nieuwsuur. Derksen noemt de freefights een goede uitlaatklep.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ME bij Philips-stadion Eindhoven - 26 jan 2020
Bestorming PSV-stadion: 'We zijn bekogeld met dranghekken'
Aangehouden voetbalfans ontkennen inrijden op agent
MVV-fans en Roda-supporters slaags in Venray
MVV wil relschoppers samen met Roda aanpakken
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen