Overslaan en naar de inhoud gaan

Hooligans Fortuna-Roda krijgen 'gewoon' straf van rechter

Geplaatst opwoensdag 29 april 2015 - 12:45

Zes hooligans die zich misdroegen rond de wedstrijd Fortuna-Roda zijn woensdag veroordeeld tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Ook mogen de relschoppers de komende twee jaar tijdens wedstrijden niet in of rond het stadion van Fortuna komen. Als ze dat wel doen, dan moeten ze de cel in.

Stadionverbod
De politierechter bestrafte de relschoppers, ondanks dat ze eerder al een stadionverbod en geldboete kregen van de KNVB. In december oordeelde dezelfde rechter in de zaak van een andere relschopper nog dat iemand die door de KNVB bestraft is, geen straf van de rechter meer kan krijgen. Tegen dat eerdere vonnis loopt nog een hoger beroep en het lijkt erop dat die uitspraak de prullenbak in kan.

Aanvallen
De relschoppers misdroegen zich voor en tijdens de wedstrijd tegen Roda op 13 september 2014. Ze braken door een hek en vielen stewards en ME’ers aan. Na de rellen werden 29 mensen opgepakt, onder meer op basis van camerabeelden. Op die beelden is duidelijk te zien dat de relschoppers aan hekken rammelen, met riemen zwaaien en uithalen naar suppoosten en agenten. Ze gedroegen zich als beesten, zo zei de officier van justitie.

Onherkenbaar
Robin O. uit Zonhoven was volgens justitie één van de hoofdverdachten. Hij droeg tijdens de rellen een witte motormuts om onherkenbaar te blijven en haalde met een riem uit naar de ME. Hij werd veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke celstraf.

Stomdronken
Tim V. uit Geulle sloeg ook met een riem naar ME’ers. Hij werd veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijk. Steven H. uit Hasselt werd veroordeeld tot 120 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijk omdat hij een hek probeerde te forceren. Tim M. uit Geel was, zo blijkt uit de beelden, stomdronken. Hij misdroeg zich ook al voor de wedstrijd. Op de Markt in Sittard gooide hij vuurwerk naar omstanders. Hij werd veroordeeld tot 100 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijk.

'All Cops Are Bastards'
Hooligan Christophe P. uit Hasselt had al een stadionverbod in België en ging daarom naar Fortuna. Met de gesp van zijn riem miste hij op een haar na het hoofd van een steward. Echt spijt lijkt hij niet te hebben van zijn acties. 'ACAB', een afkorting van All Cops Are Bastards, schreef hij dinsdag nog op Facebook. Hij werd veroordeeld tot 150 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijk.

Familieman
Sittardenaar René G. wilde naar eigen zeggen voor zijn familieleden opkomen die op een andere tribune zaten. Hij werd veroordeeld tot 120 uur werkstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Hij kreeg geen voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Zeven andere relschoppers zijn al eerder veroordeeld door de rellen. Ook zij kregen taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Foto: Ermindo Armino

Lees ook: Verdachten voetbalrellen Sittard later voor rechter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rellen bij de voetbalderby Fortuna-Roda
Taakstraffen voor relschoppers Fortuna Sittard-Roda JC
Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Uitspraak hooligans Fortuna-Roda kan grote gevolgen hebben
Politie zette meer personeel in rond risicowedstrijden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen