Overslaan en naar de inhoud gaan

Hooikoortsseizoen voorbij, maar nog steeds kans op klachten

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 10:51

Hoewel het reguliere hooikoortsseizoen voorbij is, kunnen mensen de komende dagen nog steeds klachten krijgen.

Dat melden Weeronline en Wageningen University.

Pollen
De pollenconcentratie in gras en bijvoet is sterk afgenomen, waarmee het normale hoogseizoen voorbij is. De hoge temperaturen zijn dit weekend echter ideaal voor alsemambrosia, een plantje dat met name bij vogelvoederplaatsen aanwezig kan zijn en ook hooikoortsklachten kan veroorzaken.

Uniek
De groeisnelheid van alsemambrosia is het hoogst als de daglengte korter is dan veertien uur. Dat is vanaf nu. Daarbij komt dat de groeisnelheid het hoogst is bij een temperatuur van 31,7 graden Celsius. Tot en met woensdag loopt de temperatuur in onder meer Limburg dagelijks op naar circa 32 graden, meldt Meteo Limburg.

De bloei van het plantje zou volgens Wageningen University redelijk uniek zijn, omdat alsemambrosia de afgelopen jaren amper in de mogelijkheid is geweest de pollen af te stoten.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen