Overslaan en naar de inhoud gaan

Hooikoortsseizoen voorbij, maar nog steeds kans op klachten

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 10:51

Hoewel het reguliere hooikoortsseizoen voorbij is, kunnen mensen de komende dagen nog steeds klachten krijgen.

Dat melden Weeronline en Wageningen University.

Pollen
De pollenconcentratie in gras en bijvoet is sterk afgenomen, waarmee het normale hoogseizoen voorbij is. De hoge temperaturen zijn dit weekend echter ideaal voor alsemambrosia, een plantje dat met name bij vogelvoederplaatsen aanwezig kan zijn en ook hooikoortsklachten kan veroorzaken.

Uniek
De groeisnelheid van alsemambrosia is het hoogst als de daglengte korter is dan veertien uur. Dat is vanaf nu. Daarbij komt dat de groeisnelheid het hoogst is bij een temperatuur van 31,7 graden Celsius. Tot en met woensdag loopt de temperatuur in onder meer Limburg dagelijks op naar circa 32 graden, meldt Meteo Limburg.

De bloei van het plantje zou volgens Wageningen University redelijk uniek zijn, omdat alsemambrosia de afgelopen jaren amper in de mogelijkheid is geweest de pollen af te stoten.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen