Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwaterplan Ooijen-Wanssum kan doorgaan

Geplaatst opzondag 15 mei 2016 - 15:14

Het Limburgs Parlement heeft unaniem ingestemd met het definitieve plan om het project Ooijen-Wanssum te realiseren.

Dat grootschalige project moet het gebied beter beschermen tegen hoog water, onder meer door rivierverruiming en het opnieuw in gebruik nemen van een oude Maasarm.

Haven
Verder behelst het een uitbreiding van de haven van Wanssum, de aanleg van een rondweg en ruim 300 hectare nieuwe natuur. Ook wordt vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck uitgebreid.

Het Limburgs Parlement stemde ook in met een garantstelling van de provincie van 25 miljoen euro. Die moet de uitvoering van het project garanderen. Ook met de aankoop van 6 hectare grond bij de haven van Wanssum voor bijna 9 miljoen euro ging de provinciale politiek akkoord.

Aanpassingen
Op het oorspronkelijke uitvoeringsplan waren 156 reacties binnen gekomen. In 70 gevallen heeft dat tot aanpassingen geleid, zo vertelde CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck tijdens het debat.
De gedeputeerde kreeg van heel wat partijen complimenten voor het brede draagvlak dat hij voor Ooijen-Wanssum heeft weten te creëeren. Zowel van de oppositie als van de coalitie.

Waardering
Statenlid Hans van Soest van oppositiepartij PVV sprak zijn waardering uit 'voor hoe het proces is verlopen. Een prima voorbeeld van hoe het moet'.
Ook Peter Visser van coalitiepartij SP was erg te spreken over de wijze waarop het plan tot stand is gekomen.

Het budget voor de uitvoering van het project Ooijen-Wanssum bedraagt 195 miljoen euro. Ongeveer tweederde wordt betaald door het Rijk, éénderde door provincie en regio. In 2020 moet het klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanbesteding van hoogwaterplan Ooijen-Wanssum bijna rond
Maasbeveiliging Noord-Limburg komt flink op gang
In beeld: regio Venray bouwput vanwege Maasbeveiliging
Wanssum
Brug haven Wanssum krijgt naam en vorm
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen