Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwaterpiek in Roermond: grote zorgen om Outlet

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 8:04

De hoogwaterpiek in de Maas heeft zaterdagmorgen vroeg Roermond bereikt. Omdat ook de Roer nog lang niet over het hoogtepunt heen is, kan het water van die kleine rivier niet naar de Maas.

Grote zorgen zijn op dit moment bij het Designer Outlet, waar er problemen lijken te zijn met de parkeergarage.

Zorgen Outlet
In de parkeergarage van het Kazerneplein staan talloze bigbags die niet in een rij staan om het water tegen te houden, maar verspreid door het gebouw, haast alsof ze de schade bij een instorting moeten voorkomen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt dat de grootste zorgen zich ook hierop richten. "Voor de rest hebben we het in Roermond redelijk onder controle, maar over het Outlet Centre maken we ons wel zorgen."

In de loop van de ochtend wordt verwacht dat het water de ontruimde straten aan de Hambeek in zal stromen. Ook de Maastrichterweg, een belangrijke toegangsweg in het zuiden van de stad, komt onder water te staan.

Zorgen
De Veiligheidsregio Limburg-Noord verwacht ook dat het water het Designer Outlet zal binnensijpelen. Rond 7:45 uur zaterdagochtend spreekt een woordvoerder op calamiteitenzender L1 vooral van zorgen over het Outlet Center.

De hoogwaterpiek in Roermond houdt naar verwachting tot zondagochtend 6:00 uur. De golf wordt later in de ochtend in Venlo verwacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen