Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwaterhulp: Gelderse boeren staan Limburgse collega's bij

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 14:12

Ruim tien vrachtwagens geladen met onder meer brokken, hooi- en strobalen reden vrijdag in alle vroegte van Megchelen in de Achterhoek naar Limburg. Dit allemaal om de getroffen boeren en paardenhouders, die door het hoogwater zonder voorraad zitten, te voorzien van ruwvoer.

Angélique Venhorst van Louis Venhorst Fourage startte een doneeractie voor de door hoogwater getroffen boeren en dieren in onze provincie. Koste wat het kost wilde ze een bijdrage leveren. "Ik ben nooit te beroerd om te helpen. Zo ben ik en zo zijn wij als bedrijf", legt de initiatiefneemster uit.

Video: L1

Impact
Venhorst zag met eigen ogen hoe groot de impact van het hoogwater was toen ze twee weken geleden vanwege een familiebezoek in Roermond was. "Toen ik over de brug reed, in de buurt van het Designer Outlet, zag ik hoe hoog het water stond. Veel stond al onder water. En dan ga je je afvragen waar de dieren zijn en hoe het met het voer zit."

Van brokken tot kuilbalen
Ze besloot een inzamelingsactie op te starten, die al vrij snel uit de hand liep. Zelf doneerde Venhorst twaalf ton aan hooi en passeerde de teller van haar actie de 7000 euro. Maar daar bleef het niet bij: ze kreeg hulp van andere bedrijven uit de sector. "Boeren hier uit de buurt hebben kuilbalen gedoneerd, brokken voor de dieren hebben we mogen ontvangen en we kregen hulp van transporteurs. Zelfs onze eigen collega's boden aan om hooi te doneren. Hartverwarmend allemaal. Dit overtreft alles. Ik ben iedereen zeer dankbaar", vertelt Venhorst.

Dankbaarheid
Rond 6:00 uur reden de eerste trucks richting onze provincie. In Landraaf, Melick, Sint Odiliënberg, Kessel en Baarlo kunnen veeboeren en paardenhouders rekenen op ruwvoer. Maar de reis gaat nog verder richting België, want ook daar is volgens Venhorst alle hulp welkom. "De eerste lading in Kessel is al gelost. Ik heb zo'n mooie terugkoppeling gekregen van die boer. Het is mooi om te zien hoe ontzettend dankbaar hij is. Heel fijn om dit te horen. Ik zit al de hele dag te glunderen", zegt Venhorst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen