Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwatergolf verlaat Limburg maandagmorgen

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 11:43

De hoogwatergolf in de Maas verlaat Limburg maandagmorgen, verwacht Rijkswaterstaat. De piek bereikt Belfeld en Venlo zaterdagmiddag en zondagochtend Mook en Middelaar.

De gemeente Mook en Middelaar heeft een noodverordening ingesteld en dreigt met boetes voor mensen die in gebieden komen waar ze niets te zoeken hebben.

Daling Maastricht
De waterstand in de Maas bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht is sinds donderdagavond aan het dalen. Donderdagavond bereikte de rivier de hoogste stand met een afvoer van 3260 kubieke meter per seconde. Dat was de hoogste stand die de rivier ooit heeft bereikt sinds in 1911 met metingen zijn begonnen. Alleen in 1926 en 1993 kwam de afvoer ook net voorbij de 3000 kubieke meter per seconde. Zondag zal de afvoer bij Sint Pieter al gedaald zijn tot onder de 1500 kubieke meter per seconde, volgens Rijkswaterstaat.

Droog
Volgens het Watermanagementcentrum van Rijkswaterstaat blijft het de komende week droog in Limburg. Volgend weekend kan het weer gaan regenen, maar pas vanaf 27 juli worden grotere hoeveelheden regen voorzien en valt er 30 tot 50 millimeter water. Dat levert naar verwachting geen nieuwe problemen op, want er komt minder regenwater uit België en Frankrijk.

Stuwen
Rijkswaterstaat heeft de stuw bij het Brabantse Lith zaterdag laten zakken om het Maaswater de ruimte te geven. De keersluis bij Heumen in Gelderland is gesloten en de sluis bij Weurt bij Nijmegen is gestremd. Deze sluis vormt de toegang van de Maas naar de Waal, waar het vanaf dit weekeinde ook hoogwater is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen