Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwater lijkt doodsteek voor pretpark Valkenier

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 19:09

Het hoogwater in Valkenburg betekent hoogstwaarschijnlijk de doodsteek voor pretpark De Valkenier in Valkenburg.

"Dit is misschien het laatste seizoen. Ik denk het bijna zeker", zegt voormalig eigenaar Albert Otermans.

Schade
Het attractiepark is zwaar getroffen door de wateroverlast die Valkenburg vorige week trof. De meeste troep is opgeruimd maar de schade is groot. "De elektriciteit werkt niet meer, vier stroomkasten zijn kapot", aldus directeur Jeffrey Driessen. "Ook zijn motoren en trafo's van de attracties stuk. Die kun je wel vervangen, maar dan ben je maanden verder. Maar de bouwvak begint nu, de vier drukste weken in het jaar."

Slib
Ook het achtergebleven slib is een reden om de poorten gesloten te houden. "Het meeste is wel weg, maar je ziet nog wel een bruine laag overal. Het is misschien vervuild, dus je wilt ook niet dat hier kinderen rondrennen er mee in aanraking komen", zegt Otermans.

Lees ook: De Valkenier rest van het jaar dicht na overstroming

Toekomst
Al voor het hoogwater werd bekend dat een projectontwikkelaar plannen heeft voor het terrein. De Valkenier ligt midden in een woonwijk, en dat moet uiteindelijk ook de bestemming worden van het attractiepark. Ook de gemeente is positief over het plan. Ondanks het feit dat het lot voor het attractiepark nu bezegeld lijkt, houdt Driessen het terrein netjes: "We onderhouden de boel gewoon. We maaien het gras, en we houden ook hoop. En je wilt het park uiteindelijk ook in goede staat overdragen."

Vechters
Ondanks de grote tegenslagen van het pretpark, blijven Otermans en Driessen onverminderd positief. “We gaan hier niet zitten huilen, je moet elke dag gewoon plukken”, zegt een vastberaden Otermans. Zijn grootvader richtte het pretpark in de jaren 30 op, waarna het generaties lang werd overgedragen. “We zijn een vechtersfamilie, wat er ook gebeurt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen