Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwater lijkt doodsteek voor pretpark Valkenier

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 19:09

Het hoogwater in Valkenburg betekent hoogstwaarschijnlijk de doodsteek voor pretpark De Valkenier in Valkenburg.

"Dit is misschien het laatste seizoen. Ik denk het bijna zeker", zegt voormalig eigenaar Albert Otermans.

Schade
Het attractiepark is zwaar getroffen door de wateroverlast die Valkenburg vorige week trof. De meeste troep is opgeruimd maar de schade is groot. "De elektriciteit werkt niet meer, vier stroomkasten zijn kapot", aldus directeur Jeffrey Driessen. "Ook zijn motoren en trafo's van de attracties stuk. Die kun je wel vervangen, maar dan ben je maanden verder. Maar de bouwvak begint nu, de vier drukste weken in het jaar."

Slib
Ook het achtergebleven slib is een reden om de poorten gesloten te houden. "Het meeste is wel weg, maar je ziet nog wel een bruine laag overal. Het is misschien vervuild, dus je wilt ook niet dat hier kinderen rondrennen er mee in aanraking komen", zegt Otermans.

Lees ook: De Valkenier rest van het jaar dicht na overstroming

Toekomst
Al voor het hoogwater werd bekend dat een projectontwikkelaar plannen heeft voor het terrein. De Valkenier ligt midden in een woonwijk, en dat moet uiteindelijk ook de bestemming worden van het attractiepark. Ook de gemeente is positief over het plan. Ondanks het feit dat het lot voor het attractiepark nu bezegeld lijkt, houdt Driessen het terrein netjes: "We onderhouden de boel gewoon. We maaien het gras, en we houden ook hoop. En je wilt het park uiteindelijk ook in goede staat overdragen."

Vechters
Ondanks de grote tegenslagen van het pretpark, blijven Otermans en Driessen onverminderd positief. “We gaan hier niet zitten huilen, je moet elke dag gewoon plukken”, zegt een vastberaden Otermans. Zijn grootvader richtte het pretpark in de jaren 30 op, waarna het generaties lang werd overgedragen. “We zijn een vechtersfamilie, wat er ook gebeurt.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen