Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogwater: al zeker 1400 schademeldingen bij verzekeraars

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 17:55

Verzekeraars Interpolis en Centraal Beheer krijgen steeds meer meldingen binnen van de schade door de grote wateroverlast in Limburg.

Volgens de twee verzekeraars, beide onderdeel van Achmea, gaat het al om meer dan 1400 meldingen.

Ze verwachten dat het aantal schademeldingen in de loop van volgende week nog verder zal oplopen, omdat het water nog moet zakken en niet iedereen nog de kans heeft gehad om de schade te melden.

Ook schade door overstroming
Bij Interpolis stond de teller zaterdag in de loop van de middag op zo'n 870 meldingen, bij Centraal Beheer op 540. Dan gaat het specifiek om de schade van particulieren, bijvoorbeeld aan hun huizen of auto's.

Een woordvoerder van Interpolis geeft aan dat het niet alleen om schade hoeft te gaan die direct door hevige regenval is ontstaan. Ook schade door het buiten de oevers treden van kleine rivieren als de Geul is bij Interpolis meeverzekerd.

Spreekuur Valkenburg
De meeste schademeldingen komen net als de afgelopen dagen vooral uit de getroffen gemeenten in Zuid-Limburg, waaronder Heerlen, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem.

De verzekeraars houden morgen spreekuur op een nader te bepalen locatie bij Valkenburg. Dat vertelde burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul. Ook ondernemers kunnen in gesprek met experts van de verzekeringsmaatschappijen.

Lange adem
Het Verbond van Verzekeraars en de Stichting Salvage, die namens verzekeraars kortstondige eerste hulp biedt bij calamiteiten, gaven eerder al aan dat het waarschijnlijk nog een tijd zal duren voordat duidelijk is hoe groot de schade echt is.

Bij het vergoeden van de schade zal de overheid ook een belangrijke rol spelen. Het demissionaire kabinet heeft de wateroverlast in de zuidelijke provincie eerder deze week formeel tot ramp verklaard. Dat betekent dat een wet van toepassing is die bepaalt dat mensen met schade die de verzekering niet dekt, ook bij de rijksoverheid kunnen aankloppen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen