Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogvlieger: 'Ik heb nog nooit zo'n mooie dag gehad'

Geplaatst opzaterdag 1 juni 2019 - 18:30

Voor zo'n vijftig zieke en gehandicapte kinderen werd het zaterdag een onvergetelijke dag. Ze mochten even meevliegen vanaf Maastricht Aachen Airport.

Bijna elke week kunnen kinderen meevliegen vanaf een vliegveld in Nederland. Deze keer was Beek aan de beurt.

Ambulancevliegtuig
Het zijn de vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers die de kinderen een mooie dag bezorgen. "Het is mooi om de kinderen Nederland van boven te laten beleven", legt piloot Wouter Liefting uit. Hij is piloot van het 'ambulancevliegtuig'. Dit vliegtuig heeft de stichting elf jaar geleden aangekocht om ook kinderen liggend te vervoeren. "Het lijkt een beetje op het vliegtuig uit de televisieserie The Flying Doctors."

De lucht in
Eén van de gelukkigen zaterdag was de 16-jarige Wallaa Mastoo uit Heerlen. Ze zit in een rolstoel omdat ze Achondroplasie heeft, ook wel dwerggroei genoemd. "Ik ben drie maanden geleden geopereerd. Ik hoop dat ik binnenkort weer kan lopen."

Brede glimlach
Tijdens de vlucht geniet Wallaa van het uitzicht boven Zuid-Limburg. Maastricht, het Heuvelland, Heerlen en dan weer terug naar het vliegveld. Terug op de grond is Wallaa helemaal gelukkig. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Geweldig! Dit is de mooiste dag in mijn leven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen