Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogste opnamepiek coronapatiënten in Limburg

Geplaatst opmaandag 25 mei 2020 - 19:46

De provincie met de hoogste piek in corona-opnames op één dag was Limburg. Op 2 april dit jaar werden in deze provincie namelijk 271 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen. Dat is zowel in absolute aantallen de hoogste piek van het land als in relatieve zin, dus afgezet tegen het aantal inwoners.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM over de afgelopen tweeënhalve maand, zo meldt de NOS.

Zwaarstgetroffen
Ook het totale aantal ziekenhuisopnames was relatief gezien het grootst in Limburg, namelijk 1388 per miljoen inwoners. In Noord-Brabant, waar het coronavirus ook hard toesloeg, lag dat aantal op 1074. In absolute cijfers loopt die provincie wel voorop: daar werden namelijk in totaal 2755 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen, tegenover 1551 in Limburg.

Ook in Noord- en Zuid-Holland waren er veel ziekenhuisopnames: respectievelijk 1620 en 2111. Maar die provincies hebben meer inwoners dan Limburg en Brabant, waardoor de cijfers per hoofd van de bevolking toch lager uitvallen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen