Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogste cijfer voor ouderwets station Schin op Geul

Geplaatst opdonderdag 28 februari 2019 - 11:53
Het station van Schin op Geul krijgt van NS-reizigers samen met twee andere kleine stations de hoogste score in Nederland.

Maar liefst 95 procent van de treinreizigers waardeert het station met een 7 of hoger, blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2018. Meer dan 80.000 reizigers deden mee aan dat onderzoek. Ook de stationnetjes van Dalfsen en Sappemeer Oost halen die hoge cijfers.

Opknapbeurt
De NS maakte donderdag bekend dat de komende jaren 200 Nederlandse stations een grote opknapbeurt krijgen. Met onder meer nieuwe toiletten en 'huiskamers' als wachtruimte voor reizigers wil de vervoerder het comfort voor de reizigers verbeteren. In Venlo en Heerlen komen zulke huiskamers, de stations in onder meer Venray, Echt, Nuth, Maastricht-Randwyck én Schin op Geul krijgen moderne toiletten.

Lees ook: NS gaat meer treinstations verbouwen

Historisch
Op dit moment heeft het veelgeprezen station nog vooral oudere voorzieningen. Daarmee sluit het station wel beter aan bij de reizigers die gebruik maken van de toeristische Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij ZLSM, die ook van het station in Schin op Geul gebruik maakt. Mogelijk heeft verklaart die historische spoorlijn ook het hoge punt van dit station aan de Miljoenenlijn.

Blerick
Het slechtst scorende Limburgse station in het belevingsonderzoek is overigens dat van Blerick. Niet meer dan 37,6 procent van de reizigers kan dat station met een 7 of meer waarderen, en het gemiddelde punt is een 5,9. Dat station staat niet op de lijst van de NS om opgeknapt te worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen