Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogste cijfer voor ouderwets station Schin op Geul

Geplaatst opdonderdag 28 februari 2019 - 11:53
Het station van Schin op Geul krijgt van NS-reizigers samen met twee andere kleine stations de hoogste score in Nederland.

Maar liefst 95 procent van de treinreizigers waardeert het station met een 7 of hoger, blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2018. Meer dan 80.000 reizigers deden mee aan dat onderzoek. Ook de stationnetjes van Dalfsen en Sappemeer Oost halen die hoge cijfers.

Opknapbeurt
De NS maakte donderdag bekend dat de komende jaren 200 Nederlandse stations een grote opknapbeurt krijgen. Met onder meer nieuwe toiletten en 'huiskamers' als wachtruimte voor reizigers wil de vervoerder het comfort voor de reizigers verbeteren. In Venlo en Heerlen komen zulke huiskamers, de stations in onder meer Venray, Echt, Nuth, Maastricht-Randwyck én Schin op Geul krijgen moderne toiletten.

Lees ook: NS gaat meer treinstations verbouwen

Historisch
Op dit moment heeft het veelgeprezen station nog vooral oudere voorzieningen. Daarmee sluit het station wel beter aan bij de reizigers die gebruik maken van de toeristische Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij ZLSM, die ook van het station in Schin op Geul gebruik maakt. Mogelijk heeft verklaart die historische spoorlijn ook het hoge punt van dit station aan de Miljoenenlijn.

Blerick
Het slechtst scorende Limburgse station in het belevingsonderzoek is overigens dat van Blerick. Niet meer dan 37,6 procent van de reizigers kan dat station met een 7 of meer waarderen, en het gemiddelde punt is een 5,9. Dat station staat niet op de lijst van de NS om opgeknapt te worden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen