Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoogste cijfer voor ouderwets station Schin op Geul

Geplaatst opdonderdag 28 februari 2019 - 11:53
Het station van Schin op Geul krijgt van NS-reizigers samen met twee andere kleine stations de hoogste score in Nederland.

Maar liefst 95 procent van de treinreizigers waardeert het station met een 7 of hoger, blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2018. Meer dan 80.000 reizigers deden mee aan dat onderzoek. Ook de stationnetjes van Dalfsen en Sappemeer Oost halen die hoge cijfers.

Opknapbeurt
De NS maakte donderdag bekend dat de komende jaren 200 Nederlandse stations een grote opknapbeurt krijgen. Met onder meer nieuwe toiletten en 'huiskamers' als wachtruimte voor reizigers wil de vervoerder het comfort voor de reizigers verbeteren. In Venlo en Heerlen komen zulke huiskamers, de stations in onder meer Venray, Echt, Nuth, Maastricht-Randwyck én Schin op Geul krijgen moderne toiletten.

Lees ook: NS gaat meer treinstations verbouwen

Historisch
Op dit moment heeft het veelgeprezen station nog vooral oudere voorzieningen. Daarmee sluit het station wel beter aan bij de reizigers die gebruik maken van de toeristische Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij ZLSM, die ook van het station in Schin op Geul gebruik maakt. Mogelijk heeft verklaart die historische spoorlijn ook het hoge punt van dit station aan de Miljoenenlijn.

Blerick
Het slechtst scorende Limburgse station in het belevingsonderzoek is overigens dat van Blerick. Niet meer dan 37,6 procent van de reizigers kan dat station met een 7 of meer waarderen, en het gemiddelde punt is een 5,9. Dat station staat niet op de lijst van de NS om opgeknapt te worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen