Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoogleraren moeten rapport Palmen rectificeren'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 20:43

De VVD in de Brunssumse gemeenteraad vindt dat hoogleraren Arno Korsten en Jan Elzinga het integriteitsrapport over wethouder Palmen moeten rectificeren.

Oppositiepartij VVD heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering diverse voorbeelden genoemd waaruit zou blijken dat Jo Palmen in het verleden herhaaldelijk in de raad meepraatte en meestemde over zijn persoonlijke ruzie met de gemeente over een stuk grond.

Daarmee zou Palmen de regels van de gemeentewet hebben overtreden en heeft hij niet integer gehandeld.

Lees meer: Gronddossier Jo Palmen niet meer geheim

Voorgelogen
De partij concludeert dat deze bevindingen niet zijn meegenomen in het integriteitsonderzoek van de hoogleraren Douwe Jan Elzinga en Arno Korsten. Volgens de partij zijn daarmee belangrijke stukken niet gebruikt voor het onderzoek en heeft Jo Palmen de onderzoekers bovendien voorgelogen.

Onjuist
In de ogen van fractievoorzitter Jack van Oppen van de VVD zijn de conclusies in het rapport dan ook onjuist. Hij riep burgemeester Leers daarom op om het rapport van de hoogleraren als 'onjuist' te kwalificeren. Het liefst ziet de VVD dat de hoogleraren hun rapport rectificeren, maar zij hebben volgens Van Oppen laten weten dit niet te zullen doen.

Lees ook: 'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Bijval
De VVD kreeg bijval van diverse oppositiepartijen. Zo wees Katinka Coenen van de SP erop dat zelfs in het tweede integriteitsrapport wordt geconcludeerd dat Palmen niet brandschoon is als het gaat om integriteit. Zij riep Palmen op om zelf op te stappen. Daarnaast wil ze dat de wethouder publiekelijk aangeeft of hij nog altijd dreigt met een schadeclaim vanwege de grondruzie met de gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen