Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoogleraren moeten rapport Palmen rectificeren'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 20:43

De VVD in de Brunssumse gemeenteraad vindt dat hoogleraren Arno Korsten en Jan Elzinga het integriteitsrapport over wethouder Palmen moeten rectificeren.

Oppositiepartij VVD heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering diverse voorbeelden genoemd waaruit zou blijken dat Jo Palmen in het verleden herhaaldelijk in de raad meepraatte en meestemde over zijn persoonlijke ruzie met de gemeente over een stuk grond.

Daarmee zou Palmen de regels van de gemeentewet hebben overtreden en heeft hij niet integer gehandeld.

Lees meer: Gronddossier Jo Palmen niet meer geheim

Voorgelogen
De partij concludeert dat deze bevindingen niet zijn meegenomen in het integriteitsonderzoek van de hoogleraren Douwe Jan Elzinga en Arno Korsten. Volgens de partij zijn daarmee belangrijke stukken niet gebruikt voor het onderzoek en heeft Jo Palmen de onderzoekers bovendien voorgelogen.

Onjuist
In de ogen van fractievoorzitter Jack van Oppen van de VVD zijn de conclusies in het rapport dan ook onjuist. Hij riep burgemeester Leers daarom op om het rapport van de hoogleraren als 'onjuist' te kwalificeren. Het liefst ziet de VVD dat de hoogleraren hun rapport rectificeren, maar zij hebben volgens Van Oppen laten weten dit niet te zullen doen.

Lees ook: 'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Bijval
De VVD kreeg bijval van diverse oppositiepartijen. Zo wees Katinka Coenen van de SP erop dat zelfs in het tweede integriteitsrapport wordt geconcludeerd dat Palmen niet brandschoon is als het gaat om integriteit. Zij riep Palmen op om zelf op te stappen. Daarnaast wil ze dat de wethouder publiekelijk aangeeft of hij nog altijd dreigt met een schadeclaim vanwege de grondruzie met de gemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen