Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Hoogleraren moeten rapport Palmen rectificeren'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 20:43

De VVD in de Brunssumse gemeenteraad vindt dat hoogleraren Arno Korsten en Jan Elzinga het integriteitsrapport over wethouder Palmen moeten rectificeren.

Oppositiepartij VVD heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering diverse voorbeelden genoemd waaruit zou blijken dat Jo Palmen in het verleden herhaaldelijk in de raad meepraatte en meestemde over zijn persoonlijke ruzie met de gemeente over een stuk grond.

Daarmee zou Palmen de regels van de gemeentewet hebben overtreden en heeft hij niet integer gehandeld.

Lees meer: Gronddossier Jo Palmen niet meer geheim

Voorgelogen
De partij concludeert dat deze bevindingen niet zijn meegenomen in het integriteitsonderzoek van de hoogleraren Douwe Jan Elzinga en Arno Korsten. Volgens de partij zijn daarmee belangrijke stukken niet gebruikt voor het onderzoek en heeft Jo Palmen de onderzoekers bovendien voorgelogen.

Onjuist
In de ogen van fractievoorzitter Jack van Oppen van de VVD zijn de conclusies in het rapport dan ook onjuist. Hij riep burgemeester Leers daarom op om het rapport van de hoogleraren als 'onjuist' te kwalificeren. Het liefst ziet de VVD dat de hoogleraren hun rapport rectificeren, maar zij hebben volgens Van Oppen laten weten dit niet te zullen doen.

Lees ook: 'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Bijval
De VVD kreeg bijval van diverse oppositiepartijen. Zo wees Katinka Coenen van de SP erop dat zelfs in het tweede integriteitsrapport wordt geconcludeerd dat Palmen niet brandschoon is als het gaat om integriteit. Zij riep Palmen op om zelf op te stappen. Daarnaast wil ze dat de wethouder publiekelijk aangeeft of hij nog altijd dreigt met een schadeclaim vanwege de grondruzie met de gemeente.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen