Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Hoogleraren moeten rapport Palmen rectificeren'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 20:43

De VVD in de Brunssumse gemeenteraad vindt dat hoogleraren Arno Korsten en Jan Elzinga het integriteitsrapport over wethouder Palmen moeten rectificeren.

Oppositiepartij VVD heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering diverse voorbeelden genoemd waaruit zou blijken dat Jo Palmen in het verleden herhaaldelijk in de raad meepraatte en meestemde over zijn persoonlijke ruzie met de gemeente over een stuk grond.

Daarmee zou Palmen de regels van de gemeentewet hebben overtreden en heeft hij niet integer gehandeld.

Lees meer: Gronddossier Jo Palmen niet meer geheim

Voorgelogen
De partij concludeert dat deze bevindingen niet zijn meegenomen in het integriteitsonderzoek van de hoogleraren Douwe Jan Elzinga en Arno Korsten. Volgens de partij zijn daarmee belangrijke stukken niet gebruikt voor het onderzoek en heeft Jo Palmen de onderzoekers bovendien voorgelogen.

Onjuist
In de ogen van fractievoorzitter Jack van Oppen van de VVD zijn de conclusies in het rapport dan ook onjuist. Hij riep burgemeester Leers daarom op om het rapport van de hoogleraren als 'onjuist' te kwalificeren. Het liefst ziet de VVD dat de hoogleraren hun rapport rectificeren, maar zij hebben volgens Van Oppen laten weten dit niet te zullen doen.

Lees ook: 'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Bijval
De VVD kreeg bijval van diverse oppositiepartijen. Zo wees Katinka Coenen van de SP erop dat zelfs in het tweede integriteitsrapport wordt geconcludeerd dat Palmen niet brandschoon is als het gaat om integriteit. Zij riep Palmen op om zelf op te stappen. Daarnaast wil ze dat de wethouder publiekelijk aangeeft of hij nog altijd dreigt met een schadeclaim vanwege de grondruzie met de gemeente.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen