Overslaan en naar de inhoud gaan

'Hoogleraren moeten rapport Palmen rectificeren'

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 20:43

De VVD in de Brunssumse gemeenteraad vindt dat hoogleraren Arno Korsten en Jan Elzinga het integriteitsrapport over wethouder Palmen moeten rectificeren.

Oppositiepartij VVD heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering diverse voorbeelden genoemd waaruit zou blijken dat Jo Palmen in het verleden herhaaldelijk in de raad meepraatte en meestemde over zijn persoonlijke ruzie met de gemeente over een stuk grond.

Daarmee zou Palmen de regels van de gemeentewet hebben overtreden en heeft hij niet integer gehandeld.

Lees meer: Gronddossier Jo Palmen niet meer geheim

Voorgelogen
De partij concludeert dat deze bevindingen niet zijn meegenomen in het integriteitsonderzoek van de hoogleraren Douwe Jan Elzinga en Arno Korsten. Volgens de partij zijn daarmee belangrijke stukken niet gebruikt voor het onderzoek en heeft Jo Palmen de onderzoekers bovendien voorgelogen.

Onjuist
In de ogen van fractievoorzitter Jack van Oppen van de VVD zijn de conclusies in het rapport dan ook onjuist. Hij riep burgemeester Leers daarom op om het rapport van de hoogleraren als 'onjuist' te kwalificeren. Het liefst ziet de VVD dat de hoogleraren hun rapport rectificeren, maar zij hebben volgens Van Oppen laten weten dit niet te zullen doen.

Lees ook: 'Palmen schond wel degelijk integriteitsregels'

Bijval
De VVD kreeg bijval van diverse oppositiepartijen. Zo wees Katinka Coenen van de SP erop dat zelfs in het tweede integriteitsrapport wordt geconcludeerd dat Palmen niet brandschoon is als het gaat om integriteit. Zij riep Palmen op om zelf op te stappen. Daarnaast wil ze dat de wethouder publiekelijk aangeeft of hij nog altijd dreigt met een schadeclaim vanwege de grondruzie met de gemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen