Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar vindt dijk bij stuw Grave niet dé oplossing

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 13:13

Het duurt veel te lang om een tijdelijk dam aan te leggen bij de stuw van Grave. Gedupeerden zijn gebaat bij een snellere oplossing.

Dat zegt emeritus hoogleraar waterbouwkunde Hennes de Ridder van de Universiteit Delft.

Dam
Rijkswaterstaat heeft dinsdag bekend gemaakt dat een zogeheten breuksteendam benedenstrooms bij de stuw het water moet tegenhouden.

Lees ook: Rijkswaterstaat bouwt tijdelijke dam bij stuw Grave

Lastig karwei
Volgens ingenieur De Ridder duurt het veel te lang voordat een dam is gebouwd. En ook het weghalen bij hoogwater is een lastig karwei. De Ridder is in het verleden betrokken geweest bij onder meer de Oosterscheldekering in Zeeland en de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg. "Als er bij ons problemen waren, en die hebben we zeker gehad, dan kwamen alle deskundigen bij elkaar en gingen we niet eerder naar huis voordat er een oplossing was. En dat was dan vaak binnen 24 uur", zegt De Ridder.

Zeecontainers
Hij vindt dat de gedupeerden veel te lang moeten wachten. De vorige week gelanceerde oplossing met zeecontainers is veel sneller te realiseren, meent De Ridder. Volgens de emeritus hoogleraar zijn er in het verleden te veel ingenieurs bij Rijkswaterstaat verdwenen en wordt de kennis via consultants ingehuurd. Dat werkt erg vertragend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rijk betaalt geen schadevergoeding na ongeluk stuw Grave
Schade woonboten Heijen nog steeds niet hersteld
Sluis Linne (5 jun 2020)
Stuw bij Linne klaar voor herstel
Maas stuw Linne water werkzaamheden (28 feb 2020)
Rijkswaterstaat begonnen aan tijdelijke dam in Maas
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen