Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar Tjeu Blommaert (61) overleden

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 6:00

Hoogleraar bedrijfseconomie Tjeu Blommaert van de Universiteit Maastricht (UM) is woensdag op 61-jarige leeftijd overleden.

Blommaert, geboren in Susteren, ging in 1986 als docent aan de slag bij de UM, promoveerde er in 1994 en werd twee jaar later hoogleraar.

Gastspreker
Hij stond aan de wieg van opleidingen voor registeraccountants en schreef tientallen boeken over bedrijfseconomie en -administratie. In 2000-2004 was hij financiële topman en ook algemeen directeur van het hightechbedrijf Teleplan International. Hij bekleedde tal van adviseurschappen en trad veelvuldig op als gastspreker.

Topprofessional
​UM-decaan Philip
Vergauwen roemde in een reactie de verdiensten van Blommaert, die hij beschreef als een "topprofessional, maar ook een bijzonder warm, humoristisch en optimistisch man."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Frans Verstappen
'Opa' Frans Verstappen (72) na ziekte in hospice overleden
Socioloog Jaap Dronkers (71) overleden
Geert Hofstede
Maastrichtse organisatiepsycholoog Geert Hofstede overleden
Vreemde geur leidt naar dode man in Echt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen