Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar: Te veel zout in Limburgs brood

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 12:53

De bakkerij-sector moet beter in de gaten worden gehouden. Die verwerkt namelijk op grote schaal te veel zout in broden.

Dat stelt Fred Brouns, emeritus hoogleraar gezonde voeding aan de Universiteit Maastricht.

Consumentenbond
Volgens de Consumentenbond doen bakkerijen regelmatig te veel zout in hun brood. Ook bakkerijen met vestigingen in Limburg zijn onderzocht.

Zoutnorm
Volgens
Brouns zijn brood en kaas twee veelgebruikte producten waar veel zout in zit, maar de sector moet zich wel aan gemaakte afspraken houden. Een tijdje geleden zijn er op aandringen van Nederlandse bakkers nog internationale normen gesteld om het zoutgebruik terug te dringen. Het brood in supermarkten voldoet doorgaans wél aan de zoutnorm.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laboratorium voor gezond eten in Villa Flora
Professor uit Maastricht tegen kleidieet van Rens Kroes
Limburgse boerenkoolburger maakt kans op prijs
Limburgse studente bedenkt manier om vlees zacht te maken
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen