Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar: Te veel zout in Limburgs brood

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 12:53

De bakkerij-sector moet beter in de gaten worden gehouden. Die verwerkt namelijk op grote schaal te veel zout in broden.

Dat stelt Fred Brouns, emeritus hoogleraar gezonde voeding aan de Universiteit Maastricht.

Consumentenbond
Volgens de Consumentenbond doen bakkerijen regelmatig te veel zout in hun brood. Ook bakkerijen met vestigingen in Limburg zijn onderzocht.

Zoutnorm
Volgens
Brouns zijn brood en kaas twee veelgebruikte producten waar veel zout in zit, maar de sector moet zich wel aan gemaakte afspraken houden. Een tijdje geleden zijn er op aandringen van Nederlandse bakkers nog internationale normen gesteld om het zoutgebruik terug te dringen. Het brood in supermarkten voldoet doorgaans wél aan de zoutnorm.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laboratorium voor gezond eten in Villa Flora
Professor uit Maastricht tegen kleidieet van Rens Kroes
Limburgse boerenkoolburger maakt kans op prijs
Limburgse studente bedenkt manier om vlees zacht te maken
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen