Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar schenkt prijs aan fonds Ploumen

Geplaatst opvrijdag 28 april 2017 - 11:28

De Utrechtse hoogleraar Olle ten Cate schenkt een prestigieuze Amerikaanse prijs ter waarde van 10.000 dollar aan het fonds She Decides van demissionair minister Lilianne Ploumen uit Maastricht.

"Er is in de eerste plaats heel veel behoefte aan deze steun. Maar ook komt zo op een indirecte manier het Amerikaanse geld weer terug bij bestemmingen waaraan het ontnomen was'', aldus Ten Cate.

Anti-abortusbesluit
Ploumen heeft She Decides opgezet als reactie op een anti-abortusbesluit van de Amerikaanse regering. Die zette recentelijk een streep door een aantal voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden, waardoor er een gat van 600 miljoen dollar is ontstaan.

Specialisten
Ten Cate, hoogleraar Medische Onderwijskunde, kreeg de John P. Hubbard Award omdat hij een manier heeft bedacht om te bepalen wat medische studenten en specialisten in opleiding ten minste moeten kunnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lilianne Ploumen
Ploumen: volgend kabinet moet 'abortusfonds' doorzetten
ANP
Lilianne Ploumen beschikbaar voor zetel Tweede Kamer
ANP
Lilianne Ploumen hoopt op Samsom als lijsttrekker PvdA
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen