Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hoogleraar Radboud Universiteit: 'Limburgers lopen achter'

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 13:40

Hoogleraar Roos Vonk, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, vindt dat Limburgers achterlopen.

Dat schrijft ze in een verhitte Twitter-discussie met onder andere Rianne Letschert, de rector magnificus van de Universiteit Maastricht. Vonk reageert op de plannen van de UM om een nieuw centrum voor dierproeven te bouwen.

Stereotype
De professor uit Nijmegen schrijft in een tweet: 'Met een investering in achterhaalde en onethische methoden bevestigt de Universiteit Maastricht het stereotype dat Limburgers achterlopen!' Ze is het duidelijk niet eens met de komst van het nieuwe centrum.

Reactie
De rector magnificus van de Maastrichtse universiteit spreekt haar collega aan op het sociale platform. 'Geachte professor Vonk, graag bereid tot inhoudelijke discussie. Uw laatste opmerking ten aanzien van Limburgers lijkt me echter onnodig en de discussie onwaardig.'

Een vervolg in deze Twitterfittie is er nog niet. Professor Vonk heeft nog niet gereageerd op de kritiek van Rianne Letschert.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen