Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogleraar breekt lans voor vaccinatie bij afscheid

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 18:01

"Laat je niet gek maken door mensen die op sociale media vraagtekens zetten bij vaccinaties." Met die boodschap nam hoogleraar André Knottnerus vrijdag afscheid van de Universiteit Maastricht.

Gezondheidsakkoord
Knottnerus blijft zich na zijn afscheid inzetten voor Limburgs Gezondheidsakkoord. Een project vanuit de wetenschap en maatschappelijke partijen dat erop is gericht gezondheidsachterstanden, die vooral in Zuid-Limburg voorkomen, goed te maken.

Dertig jaar lang was Knottnerus hoogleraar huisartsgeneeskunde in Maastricht.

Gezondheidsraad
Verder adviseerde hij van 2001 tot 2011 de regering over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid, als voorzitter van de Gezondheidsraad. Voor zijn verdiensten ontving hij vrijdag bij zijn afscheid de hoogste onderscheiding van de Universiteit Maastricht, de Tans-penning.

Misleidend
In zijn afscheidsrede sprak hij zijn ongerustheid uit over de dalende vaccinatiegraad onder kinderen. Die is de afgelopen jaren teruggegaan van 95 naar 90 procent. En dat is een zorgwekkende ontwikkeling. "We willen ziektes als polio en mazelen niet meer terug.", zegt Knottnerus. "Om tegenwicht te bieden aan lieden die misleidende berichten plaatsen op social media, moet er nu dringend geïnvesteerd worden in in onderzoek naar de beste strategieën om de vaccinatiegraad te verhogen."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen