Maria Jansen AvondGasten

Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat fors uitbreiden

Het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst gaat uitbreiden. De coronacrisis heeft het belang van een gezonde levensstijl op school bovenaan de agenda gezet. Ongeveer twintig scholen hebben interesse getoond voor het komende jaar.

Guy Widdershoven
'Vijfde Pinkpopkaartje gratis bij vaccin beter dan verbod'

Beloon mensen die zich laten vaccineren, in plaats van mensen die dat niet doen te bestraffen. Dat werkt volgens Guy Widdershoven, hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek aan het Amsterdam UMC, veel beter.

Te weinig beweging kost wereldwijd miljoenen mensen het leven
De andere pandemie die levens kost: te weinig bewegen

In april 2021 moeten er 'iconische maatregelen' komen om bewegen weer een normaal onderdeel van de dag te laten zijn. Dat zegt Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

arts, dokter, ziekenhuis (stock)
Waarom de reguliere ziekenhuiszorg wordt afgeschaald

Met het uitbreken van de tweede coronagolf wordt ook de reguliere zorg in ziekenhuizen weer afgeschaald. Maar hoe kan het dat ziekenhuizen al zo snel terug moeten schakelen?

Roken
Geen Huibregtsenprijs voor UM-hoogleraar

Het werk van hoogleraar aan de Universiteit Maastricht Onno van Schayck voor de totstandkoming van het nationaal preventieakkoord heeft hem niet de Huibregtsenprijs opgeleverd.

heelal aarde nacht donker
Japan gaat Limburgse hoogleraar helpen met ruimteonderzoek

Jo van den Brand, hoogleraar in Maastricht, krijgt hulp van Japan in de zoektocht naar trillingen in de ruggengraat van het heelal. Dat is vrijdag bekendgemaakt door Europa en de Verenigde Staten.

Hoogleraar Radboud Universiteit: 'Limburgers lopen achter'

Hoogleraar Roos Vonk, verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, vindt dat Limburgers achterlopen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten