Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogeveen streng voor zichzelf na missen Tokio

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:47

Amazone Laura Hoogeveen zegt niks te zoeken te hebben op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

"Daar ben ik realistisch in." De 24-jarige amazone weet nu al dat ze niet gaat schitteren op de Olympische Spelen in Tokio. De kwalificatie liep niet zoals verwacht.

WK
Die kwalificatie begon op het WK, vorig jaar in Tryon. Daar wist het team zich niet te plaatsen en tot overmaat van ramp moest Hoogeveen nog voor vertrek afhaken omdat haar paard Quibus geblesseerd raakte. Ook tijdens het tweede kwalificatiemoment, het EK, ging het mis. De eerste starter staakte de strijd, de tweede amazone uit het Nederlands team kwam ten val en Hoogeveen werd uitgesloten na drie weigeringen.

Boekelo
Tijdens het laatste meetmoment in Boekelo behaalde het Nederlandse team geen goede klassering. "Overduidelijk dat we daar niet horen. Drie keer niet gehaald, dus is het klaar." Volgens haar moeder, Angelique Schreurs, is Laura een binnenvetter. "Ik merk dat ze enorm teleurgesteld is. Je bent jaren bezig met maar één doel. En dan is het heel zuur dat het niet is gelukt."

Hoogeveen die op het eind van de maand 25 jaar wordt, wil zich nu richten op de Olympische Spelen van Parijs. Ze heeft een jong paard op stal staan die potentie heeft en het niveau van de spelen aan kan. "Ik weet zeker dat Juul dat in zich heeft."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen