Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogeveen streng voor zichzelf na missen Tokio

Geplaatst opwoensdag 16 oktober 2019 - 16:47

Amazone Laura Hoogeveen zegt niks te zoeken te hebben op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

"Daar ben ik realistisch in." De 24-jarige amazone weet nu al dat ze niet gaat schitteren op de Olympische Spelen in Tokio. De kwalificatie liep niet zoals verwacht.

WK
Die kwalificatie begon op het WK, vorig jaar in Tryon. Daar wist het team zich niet te plaatsen en tot overmaat van ramp moest Hoogeveen nog voor vertrek afhaken omdat haar paard Quibus geblesseerd raakte. Ook tijdens het tweede kwalificatiemoment, het EK, ging het mis. De eerste starter staakte de strijd, de tweede amazone uit het Nederlands team kwam ten val en Hoogeveen werd uitgesloten na drie weigeringen.

Boekelo
Tijdens het laatste meetmoment in Boekelo behaalde het Nederlandse team geen goede klassering. "Overduidelijk dat we daar niet horen. Drie keer niet gehaald, dus is het klaar." Volgens haar moeder, Angelique Schreurs, is Laura een binnenvetter. "Ik merk dat ze enorm teleurgesteld is. Je bent jaren bezig met maar één doel. En dan is het heel zuur dat het niet is gelukt."

Hoogeveen die op het eind van de maand 25 jaar wordt, wil zich nu richten op de Olympische Spelen van Parijs. Ze heeft een jong paard op stal staan die potentie heeft en het niveau van de spelen aan kan. "Ik weet zeker dat Juul dat in zich heeft."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen