Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogbejaarde vrouw dood gevonden in vrouwengevangenis

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 12:01

Een hoogbejaarde gevangene is woensdag dood aangetroffen in haar cel in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Uit onderzoek is gebleken dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd.

De zelfdoding wordt bevestigd door gevangeniswoordvoerder Robert Meijer. Ze is gevonden door personeel.

Lees ook: Gevangene tegen koning: 'Hier misschien beter dan buiten'

Lopende zaak
Uit informatie in handen van L1 blijkt dat het om een 81-jarige vrouw gaat, die vastzat in het Huis van Bewaring. Dat betekent dat haar strafzaak nog liep en er dus nog geen vonnis lag. Justitie verdacht de bejaarde vrouw ervan dat ze haar man om het leven wilde brengen. Gevangeniswoordvoerder Meijer kan vanwege privacyoverwegingen niets kwijt over de identiteit van de vrouw.

Erg eenzaam
Een ruime maand geleden sprak de vrouw nog met koning Willem-Alexander, die toen een digitaal bezoek bracht aan de vrouwengevangenis. "Het is zwaar", zei ze toen. "Als je opgesloten zit, ben je wel erg eenzaam. Ik neem computerlessen en we hebben een bibliotheek. Er is dus wel iets te doen, maar verder is het een beetje als in de buitenwereld", doelde ze op de toen geldende coronamaatregelen.

De bejaarde vrouw noemde de groep gevangenen 'een soort familie'. "Bij binnenkomst moest ik veertien dagen in quarantaine, dat was zwaar. Je mocht maar een uurtje luchten. Maar nu heb ik een mooie cel. Niks mis mee, alles is netjes. Ik vind de medewerkers ook heel menselijk."

Lees ook: Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Grote impact
Volgens Meijer heeft de politie onderzoek gedaan en is er een schouwarts ter plaatse geweest. Daaruit zou dus zijn gebleken dat de vrouw zichzelf van het leven heeft beroofd. De directeur van de gevangenis heeft een calamiteitenonderzoek ingesteld en melding gedaan bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. "Deze gebeurtenis heeft grote impact op collega's die op de betreffende afdeling werken. Ook gedetineerden op die afdeling zijn onder de indruk", vertelt Meijer.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen