Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogbejaarde vrouw dood gevonden in vrouwengevangenis

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 12:01

Een hoogbejaarde gevangene is woensdag dood aangetroffen in haar cel in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Uit onderzoek is gebleken dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd.

De zelfdoding wordt bevestigd door gevangeniswoordvoerder Robert Meijer. Ze is gevonden door personeel.

Lees ook: Gevangene tegen koning: 'Hier misschien beter dan buiten'

Lopende zaak
Uit informatie in handen van L1 blijkt dat het om een 81-jarige vrouw gaat, die vastzat in het Huis van Bewaring. Dat betekent dat haar strafzaak nog liep en er dus nog geen vonnis lag. Justitie verdacht de bejaarde vrouw ervan dat ze haar man om het leven wilde brengen. Gevangeniswoordvoerder Meijer kan vanwege privacyoverwegingen niets kwijt over de identiteit van de vrouw.

Erg eenzaam
Een ruime maand geleden sprak de vrouw nog met koning Willem-Alexander, die toen een digitaal bezoek bracht aan de vrouwengevangenis. "Het is zwaar", zei ze toen. "Als je opgesloten zit, ben je wel erg eenzaam. Ik neem computerlessen en we hebben een bibliotheek. Er is dus wel iets te doen, maar verder is het een beetje als in de buitenwereld", doelde ze op de toen geldende coronamaatregelen.

De bejaarde vrouw noemde de groep gevangenen 'een soort familie'. "Bij binnenkomst moest ik veertien dagen in quarantaine, dat was zwaar. Je mocht maar een uurtje luchten. Maar nu heb ik een mooie cel. Niks mis mee, alles is netjes. Ik vind de medewerkers ook heel menselijk."

Lees ook: Corona in vrouwengevangenis: 40 vrouwen in quarantaine

Grote impact
Volgens Meijer heeft de politie onderzoek gedaan en is er een schouwarts ter plaatse geweest. Daaruit zou dus zijn gebleken dat de vrouw zichzelf van het leven heeft beroofd. De directeur van de gevangenis heeft een calamiteitenonderzoek ingesteld en melding gedaan bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. "Deze gebeurtenis heeft grote impact op collega's die op de betreffende afdeling werken. Ook gedetineerden op die afdeling zijn onder de indruk", vertelt Meijer.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen